Pražský hrad se kompletně otevírá veřejnosti

Pražský hrad se kompletně otevírá veřejnosti

Adresa:

Praha 1, Pražský hrad

Termín: 3.5.2021 31.5.2021

3kvě - 31kvě celý den

Žánr: ostatní akceotevření Pražského hradu historie výstava


Areál Pražského hradu včetně návštěvnických objektů a výstav se dne 3. května 2021 kompletně otevře veřejnosti. Od 3. května tak bude možné vstupovat do prostranství Hradu každý den o 6 do 22 hodin, zahrady a horní část Jeleního příkopu jsou již od dubna otevřeny denně od 10 do 18 hodin. Návštěvníkům bude k dispozici infocentrum na III. nádvoří a prodejna vstupenek u Zlaté Uličky. Prohlídkový okruh bude zahrnovat Katedrálu sv. Víta, Starý královský palác a Baziliku sv. Jiří a Zlatou uličku s věží Daliborkou. Návštěvník může od pondělka zavítat také do Jižní věže katedrály sv. Víta.

Na Pražském hradě se otevřou také brány dvou výstav. V hradní Jízdárně se koná výstava Comenius zaměřená na Jana Ámose Komenského včetně jeho originálních rukopisů či šestimetrového obrazu Alfonse Muchy, součásti Slovanské epopeje. Další výstava s názvem "Grafika roku 2020" je k dispozici v Císařské konírně.

Vstupy do areálu budou kompletně obnoveny. Vstupovat bude možné přes Prašný most, U Belvedéru, Horním Jelením příkopem, přes IV. nádvoří I. nádvoří a Opyš.

Jediné omezení se bude týkat počtu návštěvníků v objektech, které stanovují hygienická opatření dle metrů čtverečních. Maximální počty návštěvníků budou na speciálních cedulích před každým z návštěvnických objektů. Připravené jsou i další informační cedule o minimálních rozestupech osob, nutnosti dodržovat hygienická pravidla, zákazu skupinových prohlídek a dalších mimořádných opatřeních v souvislosti s COVID-19. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pražský hrad se...

The Golden Wheel HotelPraha (183 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (916 metrů)

ValentinskaPraha (1 257 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (0 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (61 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 165 m)