Vzhledem k tomu, že jsou česká divadla stále uzavřena, rozhodli jsme se vám zpřístupnit premiéru naší nejnovější inscenace online. Jedná se o nové zpracování slavné Verdiho opery Nabucco s vynikajícími sólisty světového renomé Daliborem Jenisem, Csillou Boross a Enricem Casarim. Představení můžete zhlédnout od 19.5. 19:00 do 20.5. 23:00.

Verdiho Nabucco patří již od roku 1985 nepřetržitě k nejpopulárnějším titulům repertoáru brněnské opery. Dílo, které se stalo záhy po své premiéře roku 1842 symbolem boje za svobodu národa a víry, v sobě však skrývá i další mnohem komornější příběh o lásce a rodinných vztazích. Obojí přetavil italský mistr do strhující hudby, a jestliže sboru patří slavné číslo „Va, pensiero, sull’ali dorate“ (Leť, myšlenko, na zlatých křídlech…), ani představitelé hlavních postav nepřijdou zkrátka. Rozený dramatik Verdi pro ně napsal virtuózní party plné vášně a temperamentu.

V nové inscenaci v režii Jiřího Heřmana a hudebním nastudování Ondreje Olose se jich zhostí ti nejlepší. Na brněnské jeviště se vrací sopranistka Csilla Boross v roli Abigail a tenorista Enrico Casari, který skvěle ztvárnil Živného v podzimní premiéře Janáčkova Osudu. V titulní roli se na jevišti Janáčkova divadla poprvé představí slovenský barytonista Dalibor Jenis, hvězda předních operních domů. Ten je více než 25 let hostem prestižních scén, jako jsou Vídeňská státní opera, londýnská Covent Garden, milánská La Scala, pařížská Opéra Bastille a další. Nabucco a další verdiovské role patří k jeho doménám.

Jak sledovat online premiéru

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

20duben sobota 18:00

Doktor Faust

, Na Maninách 32a Divadlo

20duben sobota 18:00

Armida

, Národní 1 Divadlo