Jak podpořit koncentraci pozornosti u dětí? | Webinář

Jak podpořit koncentraci pozornosti u dětí? | Webinář

Adresa:

LIVE stream, online

Termín: 27.5.2021

27květen čtvrtek 19:00

Žánr: ostatní akce


Dítě s poruchou pozornosti a často přidruženou hyperaktivitou, jejíž diagnóza noří do smutku hlavy čím dál víc rodičů, může připomínat chodící chaos. Nepozornost, impulzivita a hyperaktivita mohou děti s ADHD pronásledovat až do dospělosti, a proto je důležité, aby měl rodič či vychovatel a o této poruše dostatek informací. Co znamenají tato čtyři písmenka pro nervovou soustavu jejich nositele? Jak tato porucha vzniká, kolik lidí ní trpí a proč se zdá, že se rychle šíří? Jaké terapie a programy jsou vhodné a dostupné pro takovéto děti? Jak v tomto případě nastavit výchovu, pochvaly a tresty nebo přípravu do školy? 

Získejte uspořádaný pohled na problematiku poruchy koncentrace! Zanícená sociální pracovnice Soňa Vancáková nám v edukativní online přednášce přiblíží své 25leté zkušenosti a znalosti, týkající se výchovy dítěte s ADHD, odhalí postoje, situace a pocity, které rodičům takovýchto dětí přináší každodenní život a nabídne praktická výchovná doporučení. 

Soňa Vancáková se ve své přednášce dotkne témat:
- charakteristiky, projevů a typologie poruchy ADHD
- možnosti terapeutické pomoci při této diagnóze
- komplexního programu péče o tyto děti 
- překážek při léčbě 
- výchovy těchto dětí, jejích problémových oblastí a jejich vztahu se sourozenci
- výskytu mimořádného nadání u těchto dětí
- odměn a trestů ve výchově 
- možnosti spolupráce mezi rodiči a školou
- těžkostí dětí s ADHD a jejich rodičů

PaedDr., Mgr. Soňa Vancáková, PhD. je autorka a sociální pracovnice. Je zakladatelkou a ředitelkou občanského sdružení Maják nádeje v Košicích, v němž se od roku 2010 věnuje rodinám v nouzi. Je absolventkou doktorandského studia sociální práce a pedagogiky na Katolické univerzitě v Ružomberku. V rámci své činnosti se zaměřuje na terénní sociální práci, sociální poradenství, přednáškovou činnosti na školách a také publikaci knih. Je autorkou monografií zaměřených na rodinu a na sociální vyloučení. Ve své knize Ja sa z teba zbláznim! Rodičia a výchova detí s ADHD popisuje své 25leté zkušenosti s výchovou dítěte s ADHD. Při práci s rodinami v nouzi se věnuje i penitenciární a postpenitenciární péči (pomoci vězňům).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce