Open Air výstava Výtvarníci Unijazzu

Open Air výstava Výtvarníci Unijazzu

Adresa:

Praha 6, Bělohorská 150

Termín: 19.4.2021 31.5.2021

19dub - 31kvě celý den

Žánr: výstavyprohlídka


Zábradlí lemující areál břevnovského klubu Kaštan – scéna Unijazzu hostí pozoruhodnou výstavu: celkem dvacet autorů se zapojilo do projektu spolku Unijazz a poskytlo svá díla vytvořená prostřednictvím nejrůznějších výtvarných technik. Protože ze známých důvodů anticovidových opatření není možné navštěvovat výstavy ve vnitřních interiérech, všechna díla expozice s názvem VÝTVARNÍCI UNIJAZZU jsou vystavena prostřednictvím reprodukcí přímo na chodníku, a k dispozici ve veřejném prostoru tak bez návštěvních hodin komukoli z příchozích. K vidění zde budou přinejmenším do konce května.

 
Klub Kaštan – scéna Unijazzu, najdete na Bělohorské ulici na místě někdejšího zájezdního hostince U Kaštanu, domu s dlouhou a bohatou historií.  Venkovní výstava Výtvarníci Unijazzu je k vidění na dvaceti velkoformátových deskách: každá z nich nabízí jednu z reprodukcí děl výtvarníků, z nichž mnozí jsou známí i jako hudebníci, a všechny je spojuje vztah ke spolku Unijazz – sdružení pro podporu kulturních aktivit, který už řadu let provozuje břevnovský Kaštan.

Mezi vystavujícími jsou jak známí a respektovaní umělci, tak i nadšení amatéři, pro které je výtvarná tvorba jen jednou z forem vyjádření.  Na jedné výstavní ploše se tak sešli Marcel Bárta, Marek Brodský, Milan Cais, Vendula Chalánková, Michal Cihlář, Richard Fischer-jr., Karel Haloun, Jiří Janda, Viktor Karlík, Jakub König, Karel Malík, Petr Nikl, Ivan Prokop, Magdaléna Roztočilová, Jakub Špaňhel, Karel Šuster, Jarda Svoboda, Martina Trchová, Vlasta Třešňák a Martin Velíšek. 

Všechny tyto osobnosti se nějakým způsobem protnuly s dlouholetým fungováním Unijazzu, ať už to bylo na hudebních pódiích, na výstavách v Čítárně Unijazzu či v rámci Unijazzem pořádaném boskovickém festivalu, a v neposlední řadě pak při spolupráci s Kulturním magazínem UNI, za jehož vydáváním Unijazz také stojí.

Pokud výstava přežije ve zdraví, bude u Kaštanu k vidění minimálně do konce května.
Podle možností postupného uvolňování se také připravuje na druhý květnový týden přímo samotnými autory komentovaná prohlídka celé výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Open Air výstava...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (2.7 km)

The Golden Wheel HotelPraha (2.8 km)

Villa St. TropezPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (2.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (2.9 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (3.3 km)