Mani(e)fest -  Michaela Hadravová Aleš Kauer

Mani(e)fest - Michaela Hadravová Aleš Kauer

Adresa:

LIVE stream

Termín: 20.4.2021
Vstupné:

zdarma

20duben úterý 20:00

Žánr: ostatní akceekologie literatura poezie live stream online zdarma Palác Akropolis


Mani(e)fest je o skrytých půvabech zákoutích lidského já, které se jako dítě ve stavu údivu vystavuje zvědavým pohledům přihlížejících. Žijeme v době, kdy jsme zavření, často osamělí, bez možnosti přirozené interakce setkávání. Přesto chceme ostatním říci, kdo jsme, co prožíváme, o čem přemýšlíme. Je to svého druhu mánie a manifest zároveň. Mánie, která nemůže být nikdy potlačena. Večery se konají po dramaturgickým patronátem Barbory Baronové.

20. 4. MANI(E)FEST – EKOLOGIE 20:00 – 21:00 / Michaela Hadravová + Aleš Kauer

MICHAELA HADRAVOVÁ – Nakreslit jiný svět – čtení z knihy Ekonomie koblihy Kate Raworth

Staré modely nefungují, potřebujeme nové myšlenky a ideje, abychom zastavili narůstající nerovnosti ve společnosti i klimatickou krizi. Nástroje ke změně máme, musíme se naučit s nimi pracovat a mít odvahu zavést je do různých oblastí lidské činnosti.

Jsem přesvědčená, že jiný, lepší svět je možný. Snažím se k tomu přispívat vydáváním knih v družstevním nakladatelství IDEA a budovat kolem sebe komunitu lidí, protože věřím, že ve spolupráci a sdílení je síla, která může věci měnit.

ALEŠ KAUER – ERTH

Provokativní básnická skladba ERTH, kterou napsala Olina Stehlíková a vyšla v knížce pod názvem „O čem mluví Matka, když mlčí“, je osobitým příspěvkem k diskusím týkajícím se tématu celosvětové environmentální krize, kolapsu biodiverzity a klimatické změny. Slovo si jejím prostřednictvím bere sama Matka, planeta Země.

Aleš Kauer, výtvarník, básník, performer, zakladatel bibliofilského nakladatelství Adolescent, několika avantgardních hudebních projektů, organizátor kulturních akcí a literárně-hudebního festivalu Kvílení. Básně a texty publikoval například v A2, Hostu, Tvaru, Welesu, Glosolalii… Občasnými hudebními recenzemi přispívá na portál Deník Referendum. Na Bandcampu jsou ke slyšení cykly zhudebněných básní „Heron“ (Ivan Martin Jirous), ERTH (Olina Stehlíková) a Imaginists (Sergej Jesenin). 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

23úno - 30břecelý den

Dům a zahrada

, Palachovo nám. 80 Výstava

4duben čtvrtek 19:30

9duben úterý 08:00

9duben úterý 19:00