Přejít na stránky Ticketpro.cz

Tutanchamon Jeho hrob a poklady: Přednáška s Dr. Husseinem Bassirem

Adresa:

Praha 7, Výstaviště

Termín: 13.6.2013

13červen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyvzdělávacídesign


Ve čtvrtek 13. června 2013 v 19:30 se na Výstavišti v Praze-Holešovicích uskuteční přednáška v anglickém jazyce: „Nový domov faraona Tutanchamona“ (The New Home of Tutankhamun) pod vedením generálního ředitele Velkého egyptského muzea v Gíze Dr. Husseina Bassira.

Nový domov faraona Tutanchamona

Ve čtvrtek 13. června 2013 v 19:30 se na Výstavišti v Praze-Holešovicích uskuteční přednáška v anglickém jazyce: „Nový domov faraona Tutanchamona“ (The New Home of Tutankhamun) pod vedením generálního ředitele Velkého egyptského muzea v Gíze Dr. Husseina Bassira.

V těsném sousedství Pyramid v Gíze poskytne Velké egyptské muzeum (The Grand Egyptian Museum) domov pro více než 100 000 artefaktů, z nichž přibližně 5000 kusů pochází z nalezeného pokladu faraona Tutanchamona Ve čtvrtek 13. června 2013 v 19:30 se na Výstavišti v Praze-Holešovicích uskuteční přednáška v anglickém jazyce: „Nový domov faraona Tutanchamona“ (The New Home of Tutankhamun) pod vedením generálního ředitele Velkého egyptského muzea v Gíze Dr. Husseina Bassira.. Otevření Velkého egyptského muzea je naplánováno na rok 2015, kdy se stane největším archeologickým muzeem na světě. Projekt muzea je koncipován jako integrace komplexu několika muzejních budov a širokého zázemí pro vzdělávací, ale i rekreační účely. Design muzea byl navrhnut v kontextu současné mezinárodní architektury a vychází z povahy vystavovaných monumentů a artefaktů. V zabezpečeném, prostorově adekvátním a velice přátelském prostředí bude vystavena celá kolekce artefaktů z hrobky faraona Tutanchamona, tedy téměř 5000 předmětů, z nichž je dodnes více než polovina stále uchovávána v ochranných boxech ve skladech, a to již od jejich objevení v roce 1922.

Velké egyptské muzeum se zaměří na vystavování kompletních kolekcí historických artefaktů z různých období starověkého Egypta. Cílem muzea je vytvořit kreativní, vzdušné a přátelské výstavní prostředí vhodné i pro větší monumenty. V okolí muzea budou vybudovány relaxační přírodní parky s florou podobnou té ze starověkého Egypta.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tutanchamon Jeho hrob a...

Výstaviště HolešovicePraha (238 metrů)

Vila LannaPraha (1 816 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.2 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.1 km)