Přejít na stránky Ticketpro.cz

Ane Brun /NO – koncertní serie Femme Fatale

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 22.10.2013

22říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolk


Hostem dalšího pokračování koncertní série Femme Fatale bude norská zpěvačka Ane Brun. 22. října dorazí do Paláce Akropolis, aby zde poprvé v České republice předvedla svůj výjimečný hlas a originální písničkářství.

Ane Brun přiveze do Prahy vřelé severské písničkářství

Hostem dalšího pokračování koncertní série Femme Fatale bude norská zpěvačka Ane Brun. 22. října dorazí do Paláce Akropolis, aby zde poprvé v České republice předvedla svůj výjimečný hlas a originální písničkářství. Jedna z nejvýraznějších severských sólových interpretek současnosti stihla za deset let na hudební scéně vydat šest studiových alb, posbírat tři norské Grammy nebo hostovat na albech Petera Gabriela či Koop.

Magické charisma, výjimečný hlas a silné melodie, to všechno přiveze do Paláce Akropolis v Norsku narozená a ve Švédsku žijící zpěvačka Ane Brun. Na severu Evropy je už několik let hvězdou první velikosti a její desky bodují na nejvyšší příčkách hitparád. Neznamená to ale, že by se publiku nějak podbízela, pořád dělá úžasnou intimní hudbu s kořeny ve folkových baladách či zjitřeném soulu.

Jako Ane Brunvoll se narodila v roce 1976 do umělecké rodiny, v níž vždy vládl jazz - umělecké úspěchy v tomto žánru sklízí její matka i mladší sestra. Jí to ale víc táhlo k folkovému písničkářství, debutu Spending Time with Morgan z roku 2003 tak vévodí vedle jejího hlasu i akustická kytara. S o dva roky mladší introspektivní kolekcí A Temporary Dive výrazně zabodovala i za hranicemi domoviny a za desku také získala svoji první norskou Grammy. Následné album Duets ze stejného roku bylo v Norsku dokonce dvakrát platinové.

Další mezinárodní úspěchy Ane Brun přišly s nahrávkou Changing of the Seasons, stylově rozmáchlejší sbírkou písní o rozchodech. Coververze skladeb True Colors (Cyndi Lauper) a Big in Japan (A-Ha) z rozšířené verze alba pronikly do reklam a Ane Brun hostovala na desce švédských Koop. Její hlas je ke slyšení také na albu Petera Gabriela New Blood, kde na nové verzi skladby Don't Give Up nahradila Kate Bush, s níž bývá často srovnávána.

S Gabrielem pak odjela Ane Brun i následné světové turné, což zdrželo vydání nové desky It All Starts With One. Ta vznikla pod dohledem vyhledávaného islandského producenta Valgeira Sigurdssona (Bonnie ‘Prince’ Billy, Múm, Coco Rosie), obsahuje smyčcové aranže amerického skladatele Nico Muhlyho a hostuje na ní José Gonzáles. Přes slavná jména spolupracovníků je její zatím poslední a zároveň komerčně nejúspěšnější album ve znamení aranžérského minimalismu, který dává možnost vyniknout jejímu úžasnému hlasu. 

„Rozhodla jsem se už dříve, že budu dělat hudbu dokud mě to bude těšit.“ říká Brun v rozhovoru. „A každý den zjišťuji, že mě to baví čím dál víc. Hudba mě pořád fascinuje jako kdysi v roce 2000, když jsem napsala svoji první písničku.“ Ane Brun ale není jen skvělá zpěvačka, ale aktivně podporuje boj proti globálnímu oteplování a vlastní vydavatelství Balloon Ranger Recordings. Její bohatou kariéru čerstvě rekapituluje kolekce Ane Brun – Songs: 2003 –2013 obsahující na dvou kompaktech největší hity i raritní skladby.

http://anebrun.com

Ane Brun – diskografie:

Spending Time with Morgan (2003)

A Temporary Dive (2005)

Duets (2005)

Live in Scandinavia (2007)

Changing of the Seasons (2008)

Sketches (2008)

Live at Stockholm Concert Hall (DVD, 2009)

It All Starts with One (2011)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ane Brun /NO –...

Žižkovská televizní věžPraha (201 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (194 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 610 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 417 m)