Přejít na stránky Ticketpro.cz

Večírek

Adresa:

Praha 1, Na Příkopě 31

Termín: 4.6.2013

4červen čtvrtek 01:00

Žánr: divadlodrama


Skupina bývalých spolužáků mezi čtyřiceti až padesáti lety, která se setká při kolaudaci rodinného domu, svým chováním popírá zejména jeden obecně rozšířený omyl - že lidé s věkem moudří.

Skupina bývalých spolužáků mezi čtyřiceti až padesáti lety, která se setká při kolaudaci rodinného domu, svým chováním popírá zejména jeden obecně rozšířený omyl - že lidé s věkem moudří. Parta kamarádů, kteří pravděpodobně nebyli ani na střední škole vzory chytrosti, dovedla díky odžitým letem svou blbost téměř za hranice lidských možností.

Svou poetikou připomínají dialogy postav a události příběhu nejvíc asi trilogii filmů o rodině Homolkových, pokračuje v nekompromisní pojmenovávání a zachycení pro budoucí generace, jaký unikát skutečně je ten obyčejný český člověk, a co za důležité problémy se většinu času řeší v běžných českých domácnostech.

První polovina hry se odehrává na pozadí kolaudačního večírku. Odtud je odvozen i samotný název hry. Situace večírku, jako společenského setkání postav hry, je oblíbená u autorů i světově prosnulých, od Shakespeara až po Harolda Pintera. Také Kurt Krutys ( což je autorské Suchánkovo alter ego) z této situace dokáže vytáhnout divácky velmi vděčné a naprosto absurdní momenty.

Druhá polovina, která vznikala za dramaturgické spolupráce s budoucím režisérem této hry - Ondřejem Sokolem, a která se celá odehrává za jízdy autobusem na pohřeb jednoho ze spolužáků, dala hře nový směr a díky scénografickému řešení, kdy před diváky je na scéně reálný autobus, rozříznutý podélně vejpůl, slibuje i nezvyklý a velmi zajímavý vizuální zážitek pro budoucí návštěvníky inscenace.

V hlavních rolích:

Michal Suchánek, Klára Trojanová, David Matásek, Miroslava Pleštilová, Richard Genzer, Igor Chmela, Martin Finger, Marek Taclík, Jakub Kohák, Nela Boudová, Ivana Wojtylová, Ondřej Sokol, Roman Štabrňák, Viktor Limr, Michal Dlouhý a další…

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Večírek

Tyn Yard ResidencePraha (278 metrů)

The Emblem HotelPraha (625 metrů)

ValentinskaPraha (743 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (95 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (446 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (778 m)