Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dekka Dancers Černý mraky nepláčou

Termín: 1.10.2013

1říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcedesign


Je to tak! Neuvěřitelné, a ještě neuvěřitelnější se stává skutečným! Po zdánlivé odmlce se můžete těšit na dvě zbrusu nová taneční díla z dílny Dekka Dancers, rebelů současného tance.

ČERNÝ MRAKY NEPLÁČOU

Je to tak! Neuvěřitelné, a ještě neuvěřitelnější se stává skutečným! Po zdánlivé odmlce se můžete těšit na dvě zbrusu nová taneční díla z dílny Dekka Dancers, rebelů současného tance. Choreografii Černý mraky nepláčou vytvořil exkluzivně pro Dekka Dancers Jiří Pokorný (dříve Nederlands Dans Theater, nyní tanečník Kidd Pivot company choreografky Crystal Pite). Druhou novinkou bude autorský duet Viktora Konvalinky a Tomáše Červinky, s tajemným názvem Port 9.

Dílo " Černý mraky nepláčou " je inspirováno pocity a myšlenkami, které jsou vědomě i nevědomě potlačovány  a skrývány v nitru lidské duše. Z naší lidské schránky se stává tvrdý krunýř, nepropustný a dokonale maskovaný celou škálou lidských tváří, zatímco pod povrchem se skrývá jen ta jedna jediná.      

Utrhneme-li tedy jablko ze stromu, a chceme ho namalovat, vnímáme jeho povrch a pomyslnou strukturu stále jasně živoucí, ale ve skutečnosti je jeho obsah již bez života a dozajista mrtvý. Ve španělském jazyce se termínu zátiší dává daleko příhodnější název -  naturaleza muerta - mrtvá příroda.

Černý mraky nepláčou

Koncept a choreografie: Jiří Pokorný

Světelný design: Pavel Kotlík

Scéna a kostýmy:  Jan Nečas

Hudební aranžmá: Yukari Sawaki

Premiéra/Premiere: 14. 5. 2013 

Tančí/Dancers: Tom Rychetský, Viktor Konvalinka, Tomáš Červinka, Marek Svobodník, Kristýna Němečková, Nikol Šneiderová, Jaroslava Janečková, Zuzana Příhodová, Mathias Deneux

------------------------------

Málokdy se nám dnes podaří být sami se sebou. Když tahle situace nastane, dostaneme se z vlivu blízkých, a ostatních, kteří nás ovlivňují. Ta zásadní vzpomínka, která v naší osobnosti způsobuje rozkol má možnost promluvit. Snažíme se zapomenout, potlačit ji, nebo se s ní smíříme, a ona se stává naší součástí.

Port 9

Koncept a choreografie: Viktor Konvalinka a Tomáš Červinka

Světelný design: Pavel Kotlík

Scéna a kostýmy:  Jan Nečas

Premiéra: 14. 5. 2013 | Bez jazykové bariéry

Obě choreografie vznikly za podpory Magistrátu hlavního města Prahy. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dekka Dancers Černý...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (440 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (626 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (114 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (283 m)