Přejít na stránky Ticketpro.cz

Tutanchamon - Jeho hrob a poklady

Adresa:

Praha 7, U Výstaviště 67

Termín: 28.9.2013 13.10.2013
Vstupné:

viz. níže

28zář - 13říj celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


Nejúspěšnější výstava všech dob prezentovaná v České republice prodloužena do neděle 13. října 2013

Výstava „Tutanchamon – jeho hrob a poklady“ v Praze

 Nejúspěšnější výstava všech dob prezentovaná v České republice prodloužena do neděle 13. října

Výstavu Tutanchamon – jeho hrob a poklady shlédlo v České republice již přes 400 000 návštěvníku, což ji doposud dělá nejúspěšnější akcí svého druhu, která byla doposud představena v Praze i v České republice. Z důvodu zvýšeného zájmu o výstavu v posledních dnech, se pořadatelé rozhodli výstavu prodloužit a umožnit ji tak shlédnout všem, kteří touží zažít tuto neopakovatelnou cestu do Starého Egypta.

 “Jsme velice rádi, že I přes velice nabitý kalendář této fantastické světové podívané, nám bylo umožněno výstavu v Praze ponechat o další tři týdny déle. Díky společnosti Semmel Concerts tak budeme schopni vyhovět ohromnému zájmu o výstavu během těchto posledních dní” zmínil Serge Grimaux, promotér výstavy.

Největší putovní výstava na světě pokračuje ve své cestě plné ohromující úspěchu. Kritikové, široká veřejnost i samotní návštěvníci jsou ve svých názorech jednomyslní, jedná se mnohem vice než pouhou výstavu, Tutanchamon – jeho hrob a poklady je třídimenzionálním filmem vyprávěným Sirem Howardem Carterem, osobou, jejíž vášeň vedla k největšímu archeologickému objevu všech dob.

Díky enormního zájmu veřejnosti o egyptologii a úspěchu výstavy, se promotér rozhodl v úterý 24. října věnovat veškeré příjmy z prodeje lístků z pondělí 23. září Občanskému sdružení Sluneční paprsek (www.sluencnipaprsek.cz).

Sluneční paprsek

Sluneční paprsek je občanské sdružení, jehož hlavní cílem je plánování ozdravných pobytů pro děti. Pobyty jsou určené především pro děti, které prodělaly hemato-onkologické onemocnění nebo jsou chronicky a vážně nemocné. „Podpořit děti se speciálními potřebami přes charitativní organizaci, jejíž název v sobě nese slunce, se nám zdála jako dobrý nápad. Ve Starém Egyptě hrálo slunce důležitou roli a navíc byl Tutanchamon přezdíván Dětský král“ zhodnotil Grimaux.

Výstava „Tutanchamon – jeho hrob a poklady“ v Praze

Výstava „Tutanchamon – jeho hrob a poklady“ přibližuje svým návštěvníkům historicky jedinečnou událost – objevení hrobky faraona Tutanchamona, k němuž došlo v roce 1922 v egyptském Údolí králů. Výstava byla poprvé představena v roce 2008 v Curychu, odkud dále pokračovala do České republiky, kde ji v Brně od října 2008 do března 2009 navštívilo více než 200 000 příznivců starověkého Egypta. Od té doby výstavu navštívily téměř čtyři milióny lidí, mj. v Mnichově, Madridu, Dublinu, Bruselu, Soulu, Paříži nebo například v Amsterdamu. Nyní se v rozšířené podobě výstava opět do České republiky vrací. Od čtvrtka 28. 3. 2013 ji budou moci zájemci navštívit na Výstavišti v Praze-Holešovicích, kde výstava potrvá do konce června.

Výstava si ve svém druhém uvedení v České republice připravila pro návštěvníky několik novinek. Kromě nové inscenace pokladnice a zcela nové koncepce audio průvodce zde bude poprvé představena mimořádná expozice věnovaná Howardu Caterovi, který roku 1922 hrobku faraona Tutanchamona objevil. Jedná se o modul, který je dalším logickým krokem při rozšiřování výstavy a návštěvníkům nabízí další dosud neznámý pohled na objevení Tutanchamonovy hrobky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tutanchamon - Jeho hrob...

Výstaviště HolešovicePraha (238 metrů)

Vila LannaPraha (1 816 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.2 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.1 km)