Přejít na stránky Ticketpro.cz

Cecilia Bartoli

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 12.11.2013

12listopad čtvrtek 01:00

Žánr: rockpopfestival


Fenomenální koloraturní mezzosopranistka Cecilia Bartoli se vydá do Prahy už potřetí, tentokrát po zbrusu nově připravované cestě po stopách vídeňských klasiků.

Kammerorchester Basel

Muhai Tang – dirigent

Fenomenální koloraturní mezzosopranistka Cecilia Bartoli je už od konce minulého století jednou z nejpopulárnějších a nejuznávanějších současných operních hvězd. S osmi miliony prodaných nosičů, sto týdny na žebříčku nejhranějších nahrávek, mnoha zlatými deskami, čtyřmi cenami Grammy®, devíti cenami Echo a Bambi, dvěma cenami Classical Brit Award a celou řadou dalších prestižních ocenění se Cecilia Bartoli stala nejprodávanější umělkyní klasické hudby po Lucianu Pavarottim.

Cecilii Bartoli se podařilo zpopularizovat mnoho neznámých a opomíjených skladatelů a jejich dávno zapomenutých děl. V posledních letech spolupracuje především s renomovanými soubory jako jsou Akademie für Alte Musik, Les Arts Florissants, Concentus Musicus Wien, Freiburger Barockorchester, Il Giardino Armonico, Kammerorchester Basel, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Age of Enlightenment, Orchestra La Scintilla nebo Ensemble Matheus.

Cecilia Bartoli byla v Itálii vyznamenána rytířským řádem a na Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Římě dostala titul „Accademico effettivo”. Obdržela rovněž francouzský řád Officier de l’Ordre du Mérite a je čestnou členkou Královské akademie hudby v Londýně. Nedávno získala prestižní italskou cenu Bellini d’Oro a také Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, jedno z nejvyšších ocenění španělského ministerstva kultury. Je rovněž držitelkou čestného doktorátu Univerzity v Dublinu.

V roce 2012 se Cecilia Bartoli stala uměleckou ředitelkou Svatodušního festivalu v Salcburku. V květnu 2012 se tam představila jako Kleopatra v Händelově opeře Julius Caesar, v květnu 2013 ji čeká jevištní debut v titulní roli Belliniho Normy.

Do Prahy se vydává potřetí, tentokrát po zbrusu nově připravované cestě po stopách vídeňských klasiků (Mozart, Gluck, Haydn, Beethoven).

http://www.ceciliabartolionline.com/cms/homepage.html

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cecilia Bartoli

ValentinskaPraha (305 metrů)

The Emblem HotelPraha (354 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (367 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (505 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (523 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (927 m)