Přejít na stránky Ticketpro.cz

Anna von Hausswolff

Adresa:

Praha, Biskupcova 31

Termín: 9.4.2013

9duben čtvrtek 01:00

Žánr: popfestival


Anna von Hausswolff přiveze do kina Aero severskou lesní magii. Novou koncertní sérii Femme Fatale věnovanou výrazným ženským osobnostem na poli současné alternativní hudby odstartuje švédská zpěvačka Anna von Hausswolff.

Novou koncertní sérii Femme Fatale věnovanou výrazným ženským osobnostem na poli současné alternativní hudby odstartuje švédská zpěvačka Anna von Hausswolff. V kině Aero 9. dubna představí vůbec poprvé českému posluchači svůj emočně vypjatý gotický pop, který navazuje na tvorbu Kate Bush nebo Antony and the Johnsons. Do Prahy Anna von Hausswolff přiveze skladby ze svého loňského alba Ceremony, za nějž posbírala několik nominací na výroční hudební ceny včetně prestižní Nordic Music Prize pro nejlepší severské album.

Těžko si představit lepší kandidátku na úvodní večer nové koncertní série Femme Fatale než je švédská zpěvačka Anna von Hausswolff. Nový obrovský objev ze zdánlivě bezedné studnice severských talentů totiž do puntíku naplňuje archetyp uhrančivé ženy, která dostává své okolí do kolen. A tentokrát nejde jen o krásu či sex appeal (jakkoliv si ani na jedno nemůže zpěvačka stěžovat), v jejím majestátném hlase i goticky načechraných písních je totiž skryta skutečná magie, která čeká na své objevení.

Dcera švédského skladatele a zvukového designera Carla Michaela odstartovala svoji hudební kariéru v roce 2009, kdy ji vystoupení na domácím göteborgském festivalu Way Out West katapultoval mezi nejžhavější objevy místní scény. Tuto pozici potvrdila syrovým debutovým albem Singing From the Grave (2010), na němž hrál důležitou roli klavír a samozřejmě její hlas. Druhou desku se Anna von Hausswolff rozhodla natočit v kostele Annedalkyrkan v jejím rodném Göteborgu a Ceremony tak dominuje zvuk varhan, který písním dodává epickou atmosféru. Skladby z výtečně přijaté desky spojuje téma přírody, které se moderní člověk čím dál více vzdaluje. „Ceremony je oslavou život a všeho, co obsahuje, hlavně smrti, protože teprve ve smrti se konečně znovu spojíme s přírodou.“ vysvětluje poselství desky švédská zpěvačka.

„Nechtěla jsem, aby Ceremony byla jen kolekce písní. Chtěla jsem stvořit něco jako film, v němž je každá jedna část spojená s jinou, mění se nálady i prostředí, ale všechno spojuje jedna společná linka. Hodně poslouchám filmovou hudbu, protože se v ní lze pohybovat volně bez ohledu na struktury, které najdeme v komerční hudbě.“ popisuje desku, která dokončila její vzestup mezi smetánku severské scény. K skvělým recenzím se na sklonu roku po zásluze přidaly i nominace na švédské Grammy v kategorii album roku a nebo Nordic Music Prize pro nejlepší skandinávské album.

Anna von Hausswolff je hudební živel a její písně propojují severské písničkářství s patosem hlubokých emocí i přírodní lyrikou. Kouzlu nové severské hvězdy budou moci čeští posluchači podlehnout 9. dubna v kině Aero. Von Hausswolff zde zahájí novou klubovou noc Femme Fatale, která bude v české premiéře představovat výrazné ženské interpretky současnosti. „Femme fatale je žena s nadpřirozenými schopnostmi okouzlit své okolí a klubová noc tohoto jména chce pražskému publiku představit současné hudební podoby tohoto klasického archetypu – ženské talenty, které toho dosáhnou svým hlasem i hudebním projevem.“ vysvětluje koncept nové koncertní série dramaturgyně Petra Ludvíková.

Více informací a ukázky:

http://www.annavonhausswolff.com

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:00

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 20:00

Ubytování v okolí akce Anna von Hausswolff

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 307 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 554 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 782 metrů)