Přejít na stránky Ticketpro.cz

Chelsea Wolfe

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 27.4.2013

27duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazzpopfolkcountrymetalblueselektro


Americká písničkářka Chelsea Wolfe po roce vystoupí opět v Praze

Chelsea Wolfe je ze severní Kalifornie a její hudba se nejlépe popisuje rozmáchlými tahy, jako když malíř maluje obraz. Intenzivní, silná, starobylá i moderní zároveň, intimní i výbojná, temná i jiskřivá. Podtóny black metalu a temného blues rezonují jejím elektrickým folkem a triumfálně obalují posluchače jako břečťan stromy. Její hlas utěšuje i mrazí, když zpívá o temnotě, kterou prosvítá krása i pravda.

Svým způsobem Wolfe podniká cestu na povrch své hudby. V roce 2012 vydala svou již třetí desku - akustické písničky Unknown Rooms: A Collection of Acoustic Songs na labelu Sargent House. Intimní bylo i nahrávání-skladby dostávaly svou podobu v lesích severní Kalifornie a u ní doma v Los Angeles. Album koprodukoval její kolega z kapely Ben Chisholm, za pomoci dalších hudebníků - Ezra Buchla (viola), Andrea Calderon (housle) a Daniel Denton (basová kytara).

V roce 2013 Wolfe vydá své čtvrté album, které výrazně rozšířuje její akustický sound. Wolfe a Chisholm (který hraje goth-soul pod názvem Revelator) vytvořili mnohem elektroničtější podobu svého sdělení a kapela se rozrostla o kytaristu Kevina Docktera a bubeníka Dylana Fujioku.

Wolfe stále umělecky roste. Inspirovaly ji evropské koncerty a americké turné s Russian Circles, ale nohama sále stojí ve svém dětství osamělého dítěte, kdy ve svých devíti letech okouzleně sledovala svého otce hrajícího country music.

Wolfe dlouho neměla odvahu veřejně vystupovat, ale v roce 2009 strávila tři měsíce putováním a vystupováním s kočovnými herci a performery. Hráli v katedrálách, sklepích a starých atomových elektrárnách všem, kteří byli ochotni naslouchat. To ji natolik inspirovalo a dodalo jí odvahu, že vydala v roce 2010 svůj skvělý debut The Grime amp; the Glow. Narkoticky přitažlivé a kouzelné písničky z ní okamžitě udělaly nový talent na vzestupu.

Poté se přestěhovala do Los Angeles a v roce 2011 nahrála svou druhou desku Apokalypsis, která vznikala již v nahrávacím studiu. Její pouť hudbou jako by přinášela hlubší zážitky - ať už je její hudba oholená na dřeň nebo s celou kapelou, Wolfe přináší sdělení, které musí každého citlivého posluchače oslovit.

Chelsea Wolfe odehraje svůj koncert v sobotu 27.dubna v Lucerna Music Baru, pozor, začátek je již v 18.00.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 22:00

Vanua2 v Jazz Docku

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

Ubytování v okolí akce Chelsea Wolfe

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (699 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (771 metrů)

The Emblem HotelPraha (850 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)