Přejít na stránky Ticketpro.cz

Angelika Kirchschlager

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 7.6.2013

7červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


Patří mezi mezinárodně uznávané interprety R. Strausse a W. A. Mozarta.

Patří mezi mezinárodně uznávané interprety R. Strausse a W. A. Mozarta. Má nesmírně široký repertoár, který sahá od Bacha až po Rossiniho, Schuberta nebo Schumana. Rakouská vláda ji udělila v roce 2007 titul “Komorní pěvkyně” a v roce 2009 se stala “Čestnou členkou” Royal Academy of Music v Londýně. Koncertuje po Evropě, Severní Americe i Dálném východě. Je profesorkou v Mozarteu v Salcburku a vyučuje na Univerzitě ve Štýrském Hradci. Na klavír ji bude bude doprovázet rakouský klavírista a varhaník Helmut Deutsch.

Angelika Kirchschlager se narodila se v Salcburku a studovala hru na klavír na Mozarteu. Po maturitě na gymnáziu quot;Musisches quot; v Salzburgu, se v roce 1984 zapsala na Vídeňskou hudební akademii, kde vystudovala zpěv u profesora Gerharda Kahry a pozdějšího vídeňského barytonisty Waltera Berryho. Paní Kirchschlager je navíc profesorkou na Mozarteu v Salcburku a od roku 2011 působí také na Univerzitě ve Štýrském Hradci. Žije ve Vídni.

Angelika Kirchschlager se vrátila na operní pódium na konci roku 2011 v představení Straussova Netopýra ve Vídeňské Státní Opeře. Začátkem roku 2012 ji čekal debut v roli Lucretie v Brittenově „Zneuctění Lukrécie“ v Theater an der Wien.V roce 2010 natočila celou řadu CD včetně vítězné nahrávky Lieder Schumann (Sony) oceněné cenou ECHO Awards a CD Lieder Mahler (Quinton Records) věnované skladatelovým 150. narozeninám, Brahmsovo album (Hyperion Records) a CD s písněmi od Josefa Marxe. Také se podílela na vydání dvou CD zlidovělých písní Volkslieder (Sony), kde zpívala po boku mnoha dalších slavných zpěváků klasického žánru.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Angelika Kirchschlager

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)