Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dirty York (Australia) - European Tour 2013

Adresa:

Praha 9, Spojovací 12

Termín: 19.5.2013

19květen čtvrtek 01:00

Žánr: jazzrockfestivalblues


Až z australského Melbourne přijíždí do Prahy již podruhé a téměř přesně po roce,  bluesrocková pětice DIRTY YORK. Opravdová lahůdka pro všechny fanoušky tohoto stylu, ale i pro přátele jižanského rocku, ostrých kytarových riffů a neotřelých hudebních postupů.

Až z australského Melbourne přijíždí do Prahy již podruhé a téměř přesně po roce, bluesrocková pětice DIRTY YORK. Opravdová lahůdka pro všechny fanoušky tohoto stylu, ale i pro přátele jižanského rocku, ostrých kytarových riffů a neotřelých hudebních postupů. Po loňském úspěšném vystoupení se tentokrát objeví v klubu Modrá Vopice za podpory zpřízněných domácích kapel – PUMPA a DEAD DANIELS.

Skupina, jejíž věhlas se šíří raketovou rychlostí po světových pódiích a sklízející pochvalné recenze prestižních hudebních časopisů jako např. Classic Rock Magazíne nebo Beat Magazíne byla v minulosti ozdobou např.věhlasného španělského festivalu Azkena Rock Festival 2011. Sama za sebe hovoří i skutečnost, že záznam jednoho jejich koncertu z loňského evropského turné, probíhajícího v měsících duben/květen 2012 byl kompletně natočen a odvysílán německou televizí, v rámci známého hudebního pořadu Rockpalast.

DIRTY YORK mají na svém kontě dvě alba – „Waiting On St. George“ z roku 2009 a o rok mladší „Say Goodbye To Diamonds“. Nutno podotknout, že na obě se snesla sprcha pochvalných recenzí a skupina je označována jako jeden z vrcholů daného žánru – směsi bluesrocku s čitelným vlivem jižanského rocku. 1. března vychází jejich nové, třetí album, které přijíždějí představit i k nám – Feed The Fiction.

Video:

www.youtube.com/watch?v=nQkVpM9rNhI

www.youtube.com/watch?v=ODUmQRihztI

www.dirtyyork.com

Tuzemskou legendu jižanského rocku – skupinu PUMPA není třeba až tolik představovat, protože se jedná o asi nejznámější formaci, kjterá se pohybuje na scéně již mnoho let. Důležitou novinkou z tábora Pumpy je ovšem fakt, že před nedávnem vydala zbrusu nové album „Masařka“ a některé nové skladby zazní jistě i ve Vopici.

Video:

www.youtube.com/watch?v=OagCW2wLm7w

www.pumparock.cz

O mnoho mladší kapelou, která bude celý večer otevírat, je žánrově zpřízněná a správně „našlápnutá“ čtveřice DEAD DANIELS, která spolu s ostaními 2 protagonisty, dává příslib hodně dobrého večírku a spousty dobré muziky.

Video:

www.youtube.com/watch?v=UsQhudh_fXY

www.deaddaniels.com

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

19duben pátek 20:00

19duben pátek 22:00

Vanua2 v Jazz Docku

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

Ubytování v okolí akce Dirty York (Australia) -...

Wellness Hotel STEPPraha (336 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (3.1 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.6 km)