Přejít na stránky Ticketpro.cz

Patricia Petibon - La Cetra Barockorchester

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 8.10.2013
Vstupné:

400 - 2.400 Kč

8říjen čtvrtek 01:00

Žánr: rockfestival


Nejnovější CD a pražský koncert všestranné francouzské sopranistky Patricie Petibon nás zavedou do Nového světa – uslyšíme anglické, francouzské, španělské a latinskoamerické barokní písně a árie.

Nejnovější CD a pražský koncert všestranné francouzské sopranistky Patricie Petibon nás zavedou do Nového světa – uslyšíme anglické, francouzské, španělské a latinskoamerické barokní písně a árie.

Sopranistka Patricia Petibon se narodila v Montargis ve Francii. Od dětství hrála na klavír a zajímala se o výtvarné umění. Vystudovala muzikologii na Pařížské konzervatoři a poté zde studovala zpěv u prof. Rachel Yakar. Záhy po absolutoriu v roce 1995 ji objevil uznávaný americký dirigent a cembalista William Christie. S ním a jeho souborem Les Arts Florissants Patricia Petibon vystoupila na festivalu v Aix-en-Provence, v milánské La Scale, v Teatro Colón v Buenos Aires a v londýnské Wigmore Hall. Spolupracuje i s dalšími významnými dirigenty jako jsou Fabio Biondi, Charles Dutoit, sir John Eliot Gardiner, Nikolaus Harnoncourt, Marc Minkowski, sir Roger Norrington a Christophe Rousset. Patricia Petibon obdržela tři ceny Victoires de la musique classique – jako „Nejlepší mladý talent“ v roce 1998 a „Nejlepší operní pěvkyně“ v letech 2001 a 2003.

V roce 2008 Patricia Petibon podepsala exkluzivní kontrakt s Deutsche Grammophon. Její debutové album s názvem Amoureuses (Mozartovy, Haydnovy a Gluckovy árie; Concerto Köln, dirigent Daniel Harding) vyšlo na podzim 2008 a v dalším roce získalo cenu BBC Music Magazine za nejlepší operní album. V roce 2010 byla vydána její druhá CD nahrávka s názvem Rosso (italské barokní árie; Venice Baroque Orchestra, dirigent Andrea Marcon) a v roce 2011 třetí album Melancolía (španělské árie a písně; Orquesta Nacional de España, dirigent Josep Pons). V roce 2012 pak následovalo album Nouveau Monde (anglické, francouzské, španělské a latinskoamerické barokní písně a árie; La Cetra, dirigent Andrea Marcon). Mezi jejími DVD nahrávkami figurují mj. A Mozart Gala from Salzburg a kompletní nahrávka inscenace Bergovy opery Lulu z Barcelony.

Patricia Petibon je uznávanou a vyhledávanou interpretkou barokní hudby, stejné úspěchy ale slaví i v dílech pozdějších období, od Mozarta až k Francisi Poulencovi a Albanu Bergovi. Kromě evropského turné s projektem Nouveau Monde zahrnují umělecké závazky pěvkyně v této sezoně také operní role, Gildu ve Verdiho Rigolettovi (Bavorská státní opera v Mnichově) a Giunii v Mozartově opeře Lucio Silla (Grand Teatre del Liceu Barcelona).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

29březen pátek 18:30

29březen pátek 19:00

29březen pátek 19:30

Ubytování v okolí akce Patricia Petibon - La...

ValentinskaPraha (305 metrů)

The Emblem HotelPraha (354 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (367 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (505 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (523 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (927 m)