Přejít na stránky Ticketpro.cz

Malý židovský festival - MAŽIF II.

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 28.4.2013

28duben čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akceclubbingtaneční


Malý židovský festival je určen všem, kteří chtějí lépe poznat židovskou kulturu, protože ta zaujímá právě svojí originalitou. Nabídneme posluchačům to nejzajímavější z oblasti hudby, která na rozdíl od převážné většiny festivalů čerpá ze zcela jiných pramenů a navazuje na žánr, který byl od nástupu fašismu až po konec totalitní éry u nás tzv. na indexu

Malý židovský festival je určen všem, kteří chtějí lépe poznat židovskou kulturu, protože ta zaujímá právě svojí originalitou. Nabídneme posluchačům to nejzajímavější z oblasti hudby, která na rozdíl od převážné většiny festivalů čerpá ze zcela jiných pramenů a navazuje na žánr, který byl od nástupu fašismu až po konec totalitní éry u nás tzv. na indexu. Přesto si židovská melodika i žánrová rozmanitost v posledním desetiletí minulého století opět našla své místo na naší hudební scéně a zájem o ni neustále stoupá jak mezi interprety, tak mezi posluchači.

V druhém ročníku festivalu, který je dedikován státu Izrael chceme oslovit náročnější příznivce židovské kultury.

Obecenstvo si bude mít možnost poslechnout kromě klezmeru i díla židovských komponistů vážné hudby v podání našich a zahraničních vynikajících umělců, jako jsou klavírní virtuozka Marina Kantor (Izrael), Jiří Hošek a Dominika Weiss (Izrael)-violoncello, Alexander Shonert - housle a Natalia Shonert - piano, Michal Foršt a jehoTateloshn, vokální trio Makabara, trio L, chaim, duo Tut Sade, hudební skupina Shirah a orchestr Šarbilach.

Festival bude zahájen znělkou Jaromíra Vogela Mažifintráda. Seznámíme vás také s ukázkou izraelských tanců v podání taneční skupiny Besamim. Moderovat budou Pavla a Eliana Vondráčkovy.

Součástí festivalu bude výstava fotografií z Izraele fotografa Karla Cudlína.

Záštitu na MAŽIF II. (malý židovský festival) udělilo Velvyslanectví státu Izrael, Židovské muzeum v Praze, ředitel divadla Ungelt Milan Hein a Společnost Berty Suttnerové-Kinské.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Malý židovský...

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)