Prague Barefoot Run 2013 - Běh naboso

Adresa:

Praha 6

Termín: 1.6.2013
Vstupné:

dobrovolné

1červen čtvrtek 01:00

Žánr: sportběhánípro dětisoutěž


První pražský běh naboso bude na dobročinné účely Běhání bez bot nebo v minimalistické obuvi je na vzestupu a šíří se nejen jako sport, ale jako celé hnutí, které vyznává od přírody dokonalou schopnost lidských nohou chodit a běhat naboso. Počet nadšenců bosého běhání stoupá i v Čechách, a svoji sílu předvedou poprvé veřejně na Den dětí, tedy 1.6.2013, kdy proběhne první Prague Barefoot Run - nesoutěžní běh naboso.

Aby se mohl zúčastnit opravdu každý, trasa bude dlouhá pouze 4,2 km a poběží se po upraveném okruhu v pražském parku Ladronka. Podpořit akci můžete i pouhou chůzí naboso. Když se nesoutěží, proč tedy běžet? Prague Barefoot Run je organizován občanským sdružením ForDreams, které chce pomocí této akce podpořit projekt sdružení Dejme dětem šanci. To se v rámci své aktivity „Přál(a) bych si“ snaží získat prostředky na splnění smysluplných přání dětí z dětských domovů. Děti, které touží navštěvovat zájmové kroužky, jezdit na kole nebo si třeba udělat autoškolu, mají za jiných okolností jen málo šancí si takové přání splnit.

Podpořit děti na cestě za jejich snem a pomoci jim zvýšit šanci na uplatnění ve vybraném oboru i v životě je primárním účelem této akce. Patronkou projektu Přál(a) bych si je herečka Jitka Schneiderová, která se běhu také zúčastní. Prostředky na podporu projektu získáme především ze startovného, které v celé výši půjde na splnění konkrétního přání, jejž si účastník při registraci na akci sám vybere.

V současné chvíli máme v evidenci více než 150 dětských snů a přání od dětí z celé České republiky. Přispět bude možno také přímo na místě, formou symbolických plateb za některé atrakce v místě konání. Běh naboso si však užijete především díky neopakovatelnému a pro mnoho z nás dávno zapomenutému pocitu bosých nohou. Dozvíte se o tomto způsobu pohybu a života mnoho zajímavých informací, odnesete si jedinečný zážitek, a možná i lásku k úplně novému sportu.

Přijede dokonce jeden z průkopníků bosého běhání Bosý Ted McDonald, jeden z hrdinů bestselleru Zrozeni k běhu (Born to Run). Program akce (včetně bohatého programu pro děti), registrace a další možnosti podpory projektu najdete na webu www.praguebarefootrun.cz Akce se koná pod záštitou starostky městské části Prahy 6.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Barefoot Run 2013...

Vila LannaPraha (859 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 351 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 142 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 190 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.3 km)