Přejít na stránky Ticketpro.cz

30 let Precedens

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 11.4.2013

11duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockjazz


Skupina PRECEDENS oslaví exkluzivním koncertem a výběrovým albem 30let

Co spojuje Báru Basikovou, Martina Němce, Petra Koláře, Jana Saharu Hedla, kapelu Basic Beat? Všichni byli po delší, či kratší dobu součástí, nebo alternativou legendární skupiny Precedens.

V roce svého vzniku se Precedens stal dle bulletinu Jazzové sekce největším překvapením roku. Debut Doba ledová přinesl zcela originální tvář rockové scény a jistě jej lze nazvat kultovním albem. Na něj úspěšně navázala i alba následující, videoklipy (Soumrak bohů, Tisíc jmen atd.) a koncerty.

Post zpěvačky po prvotním období, kdy byl frontmanem Jan Sahara Hedl, zastávala Bára Basiková. „…Je velkou zásluhou malostranského malíře a muzikanta, že jako první objevil na Starém Městě zpěvačku, která nebyla jen dobře zpívající prázdnou nádobou, ale kreativní osobností, jež v průběhu pouhých dvou let rozkvetla ve fascinující individualitu… „ (Josef Vlček, ze sleevenote CD 30let).

V 90. letech vznikla jako přímé pokračování Precedens skupina Basic Beat s ještě výraznějším akcentem na Basikovou jako sólistku (Viktorie Královská a 60tá) a členové kapely nahráli rovněž dvě sólová alba Jana Sahary Hedla (Tajnej svatej a Šílený pondělí).

Vedoucí Precedens, producent všech alb a výhradní autor hudby i textů Martin Němec objevil po odchodu Báry Basikové zpěváka Petra Koláře, který s kapelou nazpíval dvě alba (La, La, Lá…, a Drž hudbu!).

V roce 2005 po návratu Basikové vydala skupina zatím poslední studiové album Aurora.

U příležitosti 30. výročí existence Precedens vystoupí kapela se všemi zásadními interprety na dvou exkluzívních koncertech, pro které je se špičkovými instrumentalisty z různých období Precedentu nazkoušel Martin Němec.

„Precedens je takové moje dítě. Že je třicetileté? To nevadí! Stále mám pocit, že ho mám vychovávat, rozmazlovat a nutit prolistovávat rodinná alba. Za tři dekády své tvůrčí činnosti jsme jistě udělali mnohá pochybná rozhodnutí, sebevědomě jsme vykročili do slepých ulic, ale taky jsme zahráli poměrně dost hudby – a pokud mám bilancovat, pak jsme tvořili především z potřeby tvořit a nikoliv pro účely spotřeby. Měl jsem štěstí na kreativní spolupracovníky a snad i na vlastní entusiasmus a víru ve smysl takového prapodivného projektu“, říká, s nadhledem Martin Němec.

Na tomto exkluzivním koncertě, který natáčí Česká televize vystoupí Bára Basiková, Petr Kolář, Martin Němec a Precedens. Jako host zahraje Němcova současná skupina Lili Marlene s vynikající Dášou Součkovou a Jan Sahara Hedl.

Více informací na www.precedens.cz

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 30 let Precedens

Žižkovská televizní věžPraha (201 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (194 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 610 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 417 m)