Přejít na stránky Ticketpro.cz

Velikonoční koncert

Adresa:

PRAHA 2, Karlovo náměstí

Termín: 30.3.2013
Vstupné:

380 Kč, nečíslované sezení

30březen čtvrtek 01:00

Žánr: festival


TRADIČNÍ VELIKONOČNÍ KONCERT na Novoměstské radnici (Velký sál)

Užijte si Prahu v čase velikonočním!

Oslavte svátky jara krásou klasické hudby!

Poslechněte si nadčasové skladby J.S.Bacha a W.A.Mozarta v komorním podání 10 vynikajících členů Orchestru “Symphony Prague“ a zaposlouchejte se do krásných melodií Vivaldiho Čtyř ročních dob, jedinečně interpretovaných předním českým houslistou Miroslavem Vilímcem (koncertním mistrem České filharmonie), to vše pod taktovkou dirigenta Štefana Britvíka.

Miroslav Vilímec

Miroslav Vilímec patří mezi naše přední houslisty. Působí jako koncertní mistr České filharmonie (od 1992), kromě toho však vyvíjí bohatou sólistickou činnost. Hrál mnohokrát solově s ČF,orchestrem FOK, SOČR, v současné době vystupuje také solově s orchestrem “Symphony Prague“ (hlavně v Německu). Navíc je M.Vilímec velkým objevovatelem skladatelského díla slavného českého houslisty Jana Kubelíka , jeden z jeho koncertů uvedl solově s Českou filharmonií za řízení tehdejšího šéfdirigenta Václava Neumanna . M.Vilímec natočil mnoho gramofonových a rozhlasových nahrávek.

Štefan Britvík

Od založení orchestru Symphony Prague je šéfdirigentem a uměleckým vedoucím tohoto symfonického tělesa, s kterým vystupuje vevšech metropolích Evropy a na významných evropských festivalech, především v Německu a Francii, kde dosahuje velkých úspěchů interpretací české i evropské symfonické hudby a doprovázením českých solistů. Spolupracoval s mnoha evropskými orchestry a sbory. Natočil velký počet CD, z nichž mnohé jsou světové premiéry.

Orchestr “Symphony Prague”

Orchestr “Symphony Prague“ je privátní symfonický orchestr , který sdružuje nejlepší hráče renomovaných pražských orchestrů (členů České filharmonie, orchestru FOK, SOČru a Orchestru ND). Orchestr koncertuje po celé Evropě (Stuttgart, Mnichov, Pažíž, Suhl) a pravidelně se zůčastnuje prestižních mezinárodních festivalů (Brandenburgische Sommerkonzerte, Bayreuther Osterfestival).

Uměleckým vedoucím a šéfdirigentem orchestru je dirigent Štefan Britvík.

J.S.Bach: Suita (Overtura) g – moll, BWV 1070
W.A.Mozart: Adagio a fuga , KV 546
A.Vivaldi: Čtvero ročních dob (koncert pro housle a-moll BWV 1041)
(jaro, léto, podzim, zima)

ÚČINKUJÍCÍ:
10 solistů orchestru quot;Symphony Prague quot;
housle: Miroslav Vilímec
dirigent: Štefan Britvík

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - PRAHA 2 Akce v MČ PRAHA 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoční koncert

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (285 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (770 metrů)

Royal Court HotelPraha (910 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (801 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (701 m)