Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dr. Ring Ding

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 12.3.2013

12březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldrockpopreggaejazzdance


SKA

Dr. Ring Ding patří už doslova mezi veterány německé hudební scény. Jeho charakteristický “deejay style” jej řadí mezi průkopníky nejen na poli evropského reggae a dancehallu, ale je velmi populární i na scéně rock steady a ska, u kterého i začínal. Už v roce 1987 hrál na trombon a zpíval v kultovním ska bandu El Bosso amp; di Ping Pongs a v ´92 založil vlastní kapelu Dr. Ring Ding amp; Senior Allstars, jejichž debutové album Dandamite bylo zcela zásadním počinem, kterým v Německu odpálili obrovský zájem o jamajské ska.

Ring Ding poté nejen expandoval do dalších žánrů, jako jsou dancehall, jazz, šanson nebo crossover (vzpomeňte na hit quot;Ring Of Fire quot; od H-Blockx), ale i spolupracoval a komponoval pro mnoho dalších legend ska, jako jsou The Skatalites, Lee Perry, Derrick Morgan, Judge Dread, Laurel Aitken, The Pioneers, Rico Rodriguez nebo Dennis Alcapone. Deset let poté, co the Senior allstars zanikli a Dr. Ring Ding se věnoval solové reggae/dancehallové dráze, je na čase oprášit staré dobré kořeny. Doktor dal dohromady novou kapelu Ska-Vaganza a v listopadu 2012 vydal nové ska album Piping Hot, které tímto premiérově představí i v Praze!

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

18duben čtvrtek 19:00

18duben čtvrtek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

18duben čtvrtek 20:00

Peter Nagy 105

, Štěpánská 61 Koncert

19duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Dr. Ring Ding

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (710 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (753 metrů)

The Emblem HotelPraha (835 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (660 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (465 m)

Mohlo by tě zajímat