Přejít na stránky Ticketpro.cz

Romeo a Julie ( Jihočeské divadlo )

Adresa:

Praha 1, Ovocný trh 1

Termín: 10.2.2013

10únor čtvrtek 01:00

Žánr: divadločinohradramatragédiebalet


Balet - Romeo a Julie - Sergej Prokofjev - Balet o třech dějstvích, op. 64 na námět stejnojmenné tragédie -Williama Shakespeara - Jihočeské divadlo České Budějovice

Shakespearova tragédie Romeo a Julie vypovídá o člověku a o jeho duši, je to příběh tragických lidských osudů, v tom je jeho nezastupitelná hodnota.

Láska je základní a zásadní lidský projev, hledání totožnosti vlastního nitra v druhém člověku. Opravdová láska překračuje hranice společenských konvencí, náboženské tradice, nerespektuje nic z toho, co společnost považuje téměř za zákon a co si osvojila.

Každé dítě se rodí do společenství, které ho ovlivňuje tradicemi, zvyky a zkušenostmi kolektivní paměti. Pak nastane čas, kdy mladý a nezralý jedinec nabývá své vlastní zkušenosti, má své vlastní touhy a představy a je ovládnut citem, kterému podřídí i ony zavedené zvyklosti - hledá souznění s druhým člověkem. To, co je na počátku JÁ a TY, touží spojit - zamiluje se. Láska způsobuje neodolatelnou a bezpodmínečnou touhu být stále spolu.

Jen láska má sílu ohně, který plane tím intenzivněji, čím větší je cit. I sebevětší vítr plamen lásky neuhasí. Ale láska v našem světském pozemském životě je obyčejně cit velmi pomíjivý. O to cennější a inspirativnější jsou lásky osudové, hluboké a - nekonečné!

Láska Romea a Julie je věčná, protože jejich milostné vzplanutí přichází téměř ve stejný okamžik jako jejich smrt. Nastává poslední kolize příběhu - poslední obraz umocňuje nadčasovost příběhu, jako memento vášnivé lásky, lásky doslova „až za hrob“.

Příběh Romea a Julie je na jevišti vždy jedním z nejmocnějších a nejpravdivějších zobrazení milostného citu. Je apoteózou lidské touhy a hledání opravdové lásky - v jejím naplnění a nesmrtelnosti!

Choreografie, režie a dramaturgie: Attila Egerházi
Hudba: Sergej Prokofjev

Asistenti choreografa a baletní mistři: Shirley Esseboom, Linda Schneiderová

Scéna: Loes Schakenbos

Kostýmy: Bregje Van Balen

Světelný design: Loes Schakenbos

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Romeo a Julie (...

Tyn Yard ResidencePraha (256 metrů)

The Emblem HotelPraha (392 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (492 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (212 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (239 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (553 m)