Manhattan Transfer

Manhattan Transfer

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 24.11.2013
Vstupné:

Vstupné se bude postupně zvyšovat.

24listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyclubbingfolkpopdiscoinstrumentáljazzvokální


Nejznámější světová vokální skupina se vrací do České republiky! Formace The Manhattan Transfer, která byla založena v roce 1969 v New Yorku, se představí ve Velkém sále Lucerny.

The Manhattan Transfer (USA) přijíždí do Prahy!

Nejznámější světová vokální skupina se vrací do České republiky! Formace The Manhattan Transfer, která byla založena v roce 1969 v New Yorku, se představí ve Velkém sále pražské Lucerny v neděli 24. listopadu od 19,30 hodin.

Vokální kvartet, který vystupuje s vlastním s instrumentálním doprovodem, na hudební scéně působí již 43 let a je špičkou mezi zámořskými skupinami. V roce 1998 byl uveden do Síně slávy a je držitelem řady prestižních ocenění včetně Grammy Award za nejlepší vokální skupinu v kategoriích pop i jazz i za nejlepší vokální aranžmá. The Manhattan Transfer se v ČR poprvé představili v roce 2007.

Původní formaci Manhattan Transfer tvořili Tim Hauser, Erin Dickins, Marty Nelson a Pat Rosalia. Součástí týmu se stal také Gene Pistilli, který pro skupinu skládal a nahrával s nimi. Své první album Jukin´ vydali v roce 1971.

V roce 1973 dochází k obměně sestavy a skupina dále působí ve složení Tim Hauser, Alan Paul, Janis Siegel a Laurel Massé. V tomto období, zejména po svém vystoupení v klubu Max´s Kansas City, získávají velkou popularitu. S deskou The Manhattan Transfer spatřil světlo světa  první úspěšný singl „Operator“ a velkým hitem se stala píseň „Chanson D´Amour“, která obsadila první místo v Británii a Austrálii v roce 1977. Následující živé album The Manhattan Transfer Live se umístilo v top 5 britského žebříčku.

Rok 1979 je pro Manhattan Transfer přelomový. Dochází k poslední personální změně, když místo Laurel Massé do skupiny nastupuje zpěvačka Cheryl Bentyne. V tomto složení kvartet natáčí velmi úspěšnou desku Extensions, která zahrnuje hity jak popové („Twilight Zone/Twilight Tone“ se vyšvihla na 12. místě v Billboard Disco chart), tak jazzové, z nichž bezesporu nejslavnější je „Birdland“. Za ni kvartet získal cenu Grammy v kategorii Jazz/Fusion.

S šestou deskou Mecca for Moderns se formace stává první skupinou v historii udílení cen, která získala Grammy v kategoriích pop a jazz v témže roce. Píseň „Boy from New York City“ byla oceněna v kategorii Pop, „Until I Met You (Corner Pocket)“ v kategorii Jazz.

V 80. letech kvartet s každou další deskou potvrzuje, že je opravdu špičkou ve svém oboru: Bodies and Souls  - 1 x Grammy (píseň „Why Not!“), Bop Doo-Wopp - 1 x Grammy (hit „Route 66“), Vocalese – 12 nominací a 2 x cena Grammy a deska Brasil - 1x cena Grammy. V 90. letech pak získávají svou 10. cenu Grammy za píseň „Sassy“ z alba The Offbeat of Avenues. V roce 1998 byla skupina uvedena do Síně slávy.

Jejich diskografie čítá téměř 30 desek, z toho 17 studiových, 4 živé, 2 vánoční, 1 dětskou a 4 výběry. V roce 2009, kdy Manhattan Transfer oslavili 40 let své existence, vydali svou zatím poslední desku The Chick Corea Songbook. Album představuje interpretace Coreových skladeb a zahrnuje také píseň „Free Samba“, kterou speciálně pro tuto desku napsal sám Chick Corea.

V říjnu 2011 se objevily informace o tom, že skupina pracuje na projektu The Vaults, tedy albu, které bude obsahovat dříve nahrané, ale nedokončené skladby.

Nenechte si ujít tento výjimečný koncert v pražské Lucerně 24.11.2013 od 19,30 hodin.

Více informací o skupině najdete na http://manhattantransfer.net

Videolink: https://www.youtube.com/user/tmtofficial

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Manhattan Transfer

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (825 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (839 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (715 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (558 m)