Přejít na stránky Ticketpro.cz

The Orb live!

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 23.1.2013

23leden čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldreggaemetalelektroambient house techno


Conference přiváží legendu rave revoluce The Orb live!

Britští průkopníci ambient house projekt The Orb přijede 23. ledna do Lucerna Music Baru v Praze na Conference. Zakladatele a jediného stálého člena The Orb Alexe Patersona doprovodí dlouholetý spolupracovník Philippe Le Gonidec a Patersonův osobní VJ Michael Coles. Fanoušci elegantní chilloutové hudby se můžou těšit především na skladby z aktuálního alba The Orbserver in the Star House, které vzniklo letos v létě v Berlíně za přispění geniálního vokalisty Lee Scratch Perryho.

The Orb jsou skutečnými legendami elektronické taneční hudby. S prvním kouskem přispěli do rave revoluce už na přelomu 90. let, kdy na dnes vyhlášeném londýnském labelu Rough Trade vydali acid houseový song Tripping na Sunshine a později také album The Orb’s Adventures Beyond The Ultraworld. Alex Paterson byl v té době silně ovlivněný newyorským zvukem a hrál ho coby DJ Mr. X na parties kolem Londýna. Pro The Orb byly v té době typické ukrutně dlouhé skladby, například singl měl dvacet dva minut, ambient-dubová pecka U. F. Orb měla sedmnáct minut.

Alex Paterson v té době pracoval jako hledač talentů. Už tehdy byl zamilovaný do housu a ambientu. Vždy se kolem něj pohybovali zajímaví lidé, například Paul Oakenfoald nebo výtvarník Jimmy Cauty, ano zakladatel KLF. The Orb jsou živým dokumentem rave revoluce a britské taneční hudby vůbec. S novými alby, singly, remixy se hlásí pravidelně každé tři čtyři roky. To poslední The Orbserver in the Star House je už jedenácté studiové.

V říjnu 2010 na sebe Alex Paterson ovšem přitáhl pozornost spoluprací se špičkovým kytaristou Pink Floyd Davidem Gilmourem, s kterým natočil vynikající desku Metallic Spheres. Recenzent Musicserver.cz jí dal devět bodů s deseti se slovy: „Pro někoho neslučitelné veličiny. Skutečnost má však opačný výsledek. Jejich společný trip do nekonečných psychedelických rovin quot;Metallic Spheres quot; je návratem do dob, kdy vznikala zásadní díla. Vše je však díky moderním technologiím převráceno naruby, do zcela nových prostřihů umění.“

Paterson tvrdí, že poslední deska vydaná s Lee Scratch Perry, vůdčí osobností reggae, vznikala už od roku 2004, kdy strávil několik měsíců v Mexiku. Tam s Perrym odehrál vystoupení coby DJ a natolik si přitom sedli, že se domluvili na společné desce. A i když jejich fanoušci museli na desku čekat několik let, výsledek je perfektní, Scratchovy hutné vokály dokonale pasují do dubového zvuku The Orb.

Na Conference v Lucerna Music Baru Alex Paterson a Philippe Le Gonidec, který se podílel na třech deskách The Orb, na první už v roce 1997, nabídnou zajímavou audiovizuální klubovou show, která bude průřezem jejich tvorby.

www.cnfrnc.cz

www.theorb.com

www.facebook.com/cnfrnc

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce The Orb live!

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (696 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (772 metrů)

The Emblem HotelPraha (849 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (680 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (463 m)