Slash

Slash

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 11.2.2013
Vstupné:

Stání 940 Kč, sezení 1.390 Kč

11únor čtvrtek 01:00

Žánr: jazzrockpopfestivalbluespunk


Slash, jeden z nejlepších rockových kytaristů světa, se vrátí 11. února 2013 do Prahy s novou deskou. Featuring Myles Kennedy and The Conspirators (US)

Slash, jeden z nejlepších rockových kytaristů světa, se vrátí 11. února 2013 do Prahy s novou deskou

Slash, bývalý sólový kytarista kapely Guns N´Roses a jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj, zahraje 11. února 2013 ve Velkém sále pražské Lucerny. Do Prahy přijede se zpěvákem Mylesem Kennedym a s doprovodnou kapelou The Conspirators (Brent Fitz, Todd Kerns, Frank Sidoris) v rámci turné k sólové desce Apocalyptic Love, která vyšla v květnu 2012. Do Guns N´Roses, kteří byli letos uvedeni do Rock´n´rollové síně slávy, vstoupil tento kytarista s typickým cylindrem na hlavě krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se paralelně s raketovým úspěchem kapely vypracoval na světovou kytarovou špičku a přiblížil se svým vzorům Jimmy Pageovi a Jimi Hendrixovi. Vedle nich také v roce 2007 dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku „deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob“, dle webu Gigwise se umístil na 21. místě v seznamu „padesáti nejlepších kytaristů všech dob“ a magazín Rolling Stone ho zařadil v roce 2011 mezi „100 nejlepších kytaristů všech dob“ na 65. místo. Po odchodu z Guns N´Roses uprostřed 90. let minulého století založil Slash několik kapel, koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek – mimo jiné například s Michaelem Jacksonem v hitu Black or White, Rayem Charlesem, Steviem Wonderem, spolupracoval s režiséry jako Quentin Tarantino nebo Darren Aronovsky a stal se také hlavní postavou počítačové hry Guitar Hero III: The Legend of Rock. Naposledy hrál Slash u nás v pražské Tesla Areně v roce 2010.

Slash, původním jménem Saul Hudson, se narodil v roce 1965 v britském Stoke-on-Trent v umělecké rodině. Jeho matka byla filmovou kostýmní designérkou, otec pak navrhoval obaly alb takovým umělcům jako Neil Young či Joni Mitchell. Rodina se brzy přestěhovala do Hollywoodu, kde Hudson vyrůstal. Zde také dostal první kytaru a potkal se s budoucím bubeníkem Guns N´Roses Stevenem Adlerem. Od rodinného přítele získal přezdívku Slash a oba založili kapelu Road Crew. Díky ní se potkali s dalšími členy Guns N´Roses. Kapela debutovala v roce 1985 a první album Appetite for Destruction vydala o dva roky později. Slash se brzy vedle Axla Rose stal s cylindrem a dlouhými černými vlasy nepřehlédnutelnou ikonou kapely, která se proslavila kromě své hudby i alkoholovými a drogovými excesy.

V roce 1991 vydali desku Use Your Illusion a v roce 1993 album punkových coververzí The Spaghetti Incident?. Slash mezitím zformoval boční projekt Slash´s Snakepit, se kterým vydal v roce 1995 desku It´s Five O´Clock Somewhere. O rok později dal Slash pro bluesový festival v Budapešti dohromady bluesovou kapelu Slash´s Blues Ball. V roce 1999 obnovil Slash své Snakepit v jiném složení než původní sestava, s nimiž vydal v roce 2000 album Ain´t Life Grand. O několik let později se dal Slash dohromady s McKaganem, původním členem Guns N´Roses a dalšími muzikanty a vytvořili kapelu Velvet Revolver, která vydala dvě desky v roce 2005 a 2007. V roce 2010 vyšla první sólová deska Slashe, na které hostovala řada hvězdných jmen – např. Iggy Pop, David Grohl, Ozzy Osbourne, Chris Cornell nebo Fergie.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slash

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (825 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (839 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (715 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (558 m)