Přejít na stránky Ticketpro.cz

Patrick Wolf Acoustic

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 28.2.2013
Vstupné:

845 Kč (vstupné se bude postupně zvyšovat)

28únor čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopelektro


Skvělý britský písničkář, multiinstrumentalista a showman vystoupí v Praze poprvé akusticky. V rámci svého turné představí v Praze zbrusu nové album ‘Sundark and Riverlight’.

Retrospektivní album obsahuje průřez tvorby Patricka Wolfa za posledních 10 let a to v nové akustické podobě.

Jedna z nejvýraznějších postav současného britského popu zásadně nedělá ve své hudbě kompromisy a kromě neobvyklých hudebních postupů experimentuje i s albovými formáty nebo způsoby distribuce.

Devětadvacetiletý Londýňan nikdy nepochyboval o tom, že z něho bude popová hvězda. Pozornost na mladého mulitinstrumentalistu strhlo hned první album Lycanthropy z roku 2003, které spojovalo intimní písničkářství s inovativní elektronikou. Písně o dospívání a jeho triumfech, láskách a zklamání představily světu unikátní pěvecký i autorský talent, který do sebe na prahu dospělosti dokázal vstřebal vlivy od PJ Harvey, přes Joni Mitchell až po Karlheinze Stockhausena. Po přelomové třetí desce The Magic Position (2007) Patrick Wolf podepsal velké nahrávací společnosti, ale místo nejsnazší cesty ke slávě nakonec zvolil nezávislost. Prostřednictvím internetové stránky Bandstocks.com požádal své fanoušky o podporu a nabídl jim ke koupi desku, kterou ještě ani nezačal natáčet. Experiment se zdařil a Patrick vybral dost peněz na natočení hned dvou alb. Po předloňském opusu The Bachelor vydal letos jeho pokračování Lupercalia nazvané po pohanské oslavě plodnosti. „Písně o lásce jsou nejobvyklejší téma populární hudby, já jsem k němu chtěl ale přistoupit způsobem, který zatím ještě nikdo nepoužil. Chci být originální – je to jeden z mých největších cílů,“ prohlásil v rozhovoru k nové desce, která byla znovu vlídně přijata kritikou. Jak se mohli přesvědčit diváci na jeho fantastické pražské premiéře před dvěma lety, Patrick Wolf naživo se rovná spojení módních excesů s emočně intenzivní hudbou, která nepřipraveného posluchače doslova přimrazí k parketu. Patrick je vypravěčem příběhů a má jedinečnou schopnost vtáhnout posluchače do vlastního světa plného zvláštních bytostí. Na pódiu střídá housle, ukulele či mandolínu a plně využívá svého bezmála divadelního talentu strhávat na sebe pozornost. Nedá divákům ani na okamžik vydechnout a každou vteřinu přesvědčuje, že patří do dlouhé tradice britských popových excentriků od Kate Bush po Thoma Yorka.http://www.patrickwolf.com/

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Patrick Wolf Acoustic

Žižkovská televizní věžPraha (202 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 604 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (196 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 609 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 414 m)