Přejít na stránky Ticketpro.cz

Žižkov meets jazz: 10. ročník tradičního festivalu

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 23.11.2012 24.11.2012

23listopad čtvrtek 01:00

Žánr: festivaljazzswing


Ve dnech 23. a 24. listopadu 2012 proběhne kulatý 10. ročník tradičního festivalu Žižkov meets jazz. Letos je dramaturgie věnovaná velkým jazzovým orchestrům a projektům. Od tradičně laděného bigbandu Back Side Big Band po avantgardní Bucinatores Orchestra.

23.11.2012 Wrgha POWU orchestra a Back Side Big Band

24.11.2012 Bucinatores Orchestra a Frontline

WRGHA POWU ORCHESTRA

Multižánrový mini orchestr wrgha POWU orchestra je soubor interpretující výhradně vlastní autorskou tvorbu na pomezí všech možných hudebních žánrů a stylů. Jedná se o seskupení 12ti hudebníků, kteří chtějí svým uměleckým vyjádřením předávat ty nejčistší a nejpřirozenější lidské emoce jako smích, pláč, zlobu, radost, údiv, stud, či vášeň a jejichž radost ze společného muzicírování posluchače vždy strhne, pobaví a příjemně naladí. Velice originální je samotné nástrojové obsazení, které je záměrně vytvořené tak, aby hierarchicky odpovídalo uspořádání velkého symfonického orchestru v mini podobě. Posluchači se mohou těšit na strhující improvizace sólistů, užívání nevšedních výrazových prostředků a nápadité aranžmá jednotlivých skladeb. V březnu 2010 vyšlo nové cd Kapiloongo.

Současnou sestavu wrgha POWU orchestra tvoří:

Štěpánka Balcarová – trubka, křídlovka Nina Marinová – I. housle Milan Jakeš – II. housle Ilja Chernoklinov – viola Šimon Marek – violoncello Dušan Navařík – flétna Jakub Šnýdl – klarinet Michal Šťulík – akordeon Tomáš Sýkora – piano, skladba José De La Hoz – kytara Vlado Micenko – kontrabas Petr Mikeš – bicí nástroje, perkuse

BACK SIDE BIG BAND

Swingový a jazzový orchestr Back Side Big Band má více jak 11ti-letou historii a dnes je moderní jazzovou kapelou, která potěší ucho kritického posluchače, ale i srdce toho, kdo se chce bavit.

Na začátku to byl soubor tvořený převážně studenty, ale následně se proměnil do skupiny lidí značně rozdílných profesí, zájmů, názorů ale i národů, kteří nachází společnou řeč právě prostřednictvím Back Side Big Bandu. V současné době má přibližně 20 členů (dirigentka, 5 saxofonů, 5 trumpet, 4 pozouny, klávesy, basová kytara, kytara, bicí) mezi nimiž můžete nalézt jak učitele hudby, tak i jejich bývalé žáky, vědce, programátory, drážní zaměstnance, ale i budoucí profesionální muzikanty. Uměleckým vedoucím kapely je Lenka Vašátková, která vystudovala dirigentství na Ježkově konzervatoři v Praze, působila v řadě mezinárodních orchestrálních formací a dnes vyučuje hudbu. Repertoár big bandu obsahuje nejen standardy autorů swingové éry (G. Miller, D.Ellington, D. Gillespie, H. Hancock), ale i kompozice současných autorů (Phil Collins, Milan Svoboda, Joe Zawinul, Stevie Wonder).

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Žižkov meets jazz: 10....

Žižkovská televizní věžPraha (202 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 604 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (196 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 609 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 414 m)