Přejít na stránky Ticketpro.cz

UDG

Adresa:

Praha 7, Bubenská 1

Termín: 13.12.2012

13prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpophiphop


Skupina UDG vydává nové album AKROBAT

První tři alba původně ústeckolabské skupiny UDG (neboli UselessDemiGods) způsobila, že česká hudební scéna dostala příjemný dárek. Když vyšel debut Ztraceni v inspiracích (2004), koncerty skupiny začaly navštěvovat stovky dychtivých fanoušků. Poprockovou melodickou chytrost, textovou bohatost a příběhy ze života vrstevníků, což jsou záchytné body fungující dodnes, přijali převážně mladí posluchači a vytvořili kapele pevnou fanouškovskou základnu.

Ta se rozrostla o tři roky později po vydání alba Buď a Nebe a ustálila roku 2009, když se na trhu objevilo třetí album Autoportrét. UDG patří k nejnavštěvovanějším klubovým kapelám dneška a je evidentní, že pozvolna míří mezi ty větší, respektovanější.

Zásadním krokem k tomu je nové album Akrobat, které vydává Supraphon. Vznikalo více než půl roku pod produkčním dohledem Armina Effenbergera, známého z projektu Cartonnage. „Na posledních třech deskách jsme spolupracovali s lidmi, po nichž jsme od začátku chtěli, aby pracovali jako producenti. Nikdo z nich se ale do producentské práce, tak jak jsme si ji my představovali, nehrnul nebo nevěděl jak na to. Nahrávali jsme písničky tak, jak jsme je měli připravené ze zkušebny a producent nám do nich maximálně dodal nějaký zvuk, loop nebo smyčce. Šlo tedy spíš o jejich finální vyšperkování. Teď jsme ale konečně chtěli pracovat s někým, kdo opravdu produkuje, tedy pracuje s písničkou od začátku a vlastně ji spolu s kapelou připraví. Armina jsme si vybrali na základě nahrávky, kterou připravil pro kapelu Tommy Indian, a na základě jedné naší skladby, kterou nám zprodukoval ještě dříve, než jsme se domluvili na spolupráci na celé desce,“ říká bubeník UDG Jugi.

Právě přítomnost Effenbergera zásadně posunula konečné vyznění nových písniček. Změnil se sound a změnily se aranže. Zatímco v minulosti byly hlavními hybnými silami vzniku písní pouze členové kapely, nyní se k nim přidala zkušenost a profesionalita producenta. Moderní zvuk je pak samozřejmostí.

K textům na albu Akrobat jejich autor Jugi říká: „Popisují vnitřní pocity lidí v různých životních situacích. Tyto stavy jsou pro toho, kdo je prožívá, bolestné, někdy až bezvýchodné. Postavy stojí na kraji propasti, na hraně, v nebezpečné výšce, a hledají východisko. Připomínají tak akrobaty na visutých hrazdách, kteří nesmějí šlápnout vedle. Člověk je akrobat a život zatracená akrobacie.“

Hostem v titulní skladbě Akrobat je rapper a šansoniér, jinak člen skupiny J.A.R. Ota Klempíř. „V té písni jsme měli připravenou rapovou část. Náš frontman Petr Vrzák je ale spíš zpěvák než rapper, a tak jsme hledali hosta z hiphopového světa. Nakonec jsme oslovili Otu Klempíře. Do temnější atmosféry skladby nám jeho hluboký hlas dobře pasoval,“ vysvětlil Jugi.

Prvním singlem z alba bude hitová skladba „Pádové otázky“. Tato novinka má již své video v režii Vladimíra Okiho Okánika, kde se v jedné z rolí představí i Vašek Bláha z Divokýho Billa.

Na albu Akrobat se představuje kapela, která má v sobě spoustu energie a nové chuti. Vstupuje s ní do další etapy své existence a věří, že s ní půjdou dál i její fanoušci.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

30březen sobota 22:00

Charlie Slavík Revue

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

1duben pondělí 21:00

Tonya Graves Band

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce UDG

Výstaviště HolešovicePraha (794 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 468 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 801 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 419 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 724 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 331 m)