Přejít na stránky Ticketpro.cz

Grazyna Auguscik

Adresa:

PRAHA 2, Římská 45

Termín: 7.11.2012

7listopad čtvrtek 01:00

Žánr: festivaljazz


Grazyna Auguscik - Zpěvačka, aranžérka, skladatelka a producentka Grazyna Auguscik je velmi oceňovaná a obdivovaná hudebními kritiky ...

Grażyna Auguścik: Man behind the sun - songs of Nick Drake

Grażyna Auguścik - vocal Rob Clearfield - piano, piano Fender, Wurlitzer Matt Ulery - bass Jon Deitemyer - drums John Michael Kregor – guitars

pořádáme ve spolupráci s Polským Institutem v Praze

Grazyna Auguscik
Zpěvačka, aranžérka, skladatelka a producentka Grazyna Auguscik je velmi oceňovaná a obdivovaná hudebními kritiky, jazzovými nadšenci i posluchači, kteří se nezajímají o jazz. Její jedinečný hlas se líbí každému svou univerzalitou. Dnes je jednou z nejpoutavějších vokalistek na mezinárodním jazzovém poli. Její nedefinovatelný styl vylučuje definici tradičního jazzu a představuje vokalistku a hudebnici bez jakýchkoliv zábran. Její neortodoxní přístup k přepisu klasických děl je hold skladatelům i dobrodružný výlet do nezmapovaného území. Její svérázná hudba poskytuje svěží chuť záhadné vůně.
Svou profesionální hudební kariéru začala v Evropě a studie dokončila na prestižní Berklee College of Music v Bostonu 1992. Od té doby byla produktivní spolupracovnice na pódiích s takovými jazzovými velikány jako Michael a Randy Breckerovi, Jim Hall, Toots Thielemans, John Medeski, Paul Wertico, Kurt Rosenwinkel, Robert Irving III, Michal Urbaniak, Urszula Dudziak, Terry Callier, Patricia Barber, John McLean, Jarek Bester a mnoha dalšími. Grazyna nahrála, vydala a distribuovala 17 alb, z nichž 10 pod vlastním labelem, GMA Records, a hostovala také v mnoha projektech. Album “Pastels” se objevilo na jednom z nejvyšších míst v žebříčku posluchačů National Public Radio roku 1998. Vydání “River” v roce 2000 ji vyneslo mezi nejžádanější mladé jazzové talenty v zemi. 2003 obdržela Grazyna Twirlie Nomination na Top 15 FEMALE VOCALISTS a byla navržena na cenu Best Female Vocalist roku 2002 ve 22. ročníku Annual Chicago Music Awards. Nejlepší jazzovou vokalistkou byla jmenována 2002, 2003, 2004 a 2006 prestižním časopisem European Jazz Forum Magazine. Na Fujitsu Concord Jazz Festivalu v roce 2002 dostala titul TOP VOCALIST a album Homage - Three for Brazil, nahrané u Pony Canyon Records v Japonsku, se dostalo mezi TOP 20 JAZZ ALB v Asii. Sama vydala album “Past Forward” s pozoruhodně talentovaným akordeonistou Jarkem Besterem, a svým hudebním eklekticismem se tím opět vymknula jakémukoliv zařazení, jazz který má vcelku potenciál současnosti, pulzuje, stimuluje, má východňácký původ nasměrovaný do minulosti a zároveň dává tajuplný dojem celistvosti.
“Auguscik se možná nachází na hranici průkopnictví,” říká se v recenzi Chicago Tribune. Zatímco LA Times píše "Grazyna Auguscik přispívá významně k pokroku v možnostech nápaditého jazzového zpěvu. Je zpěvačkou, kterou se třeba vidět.”
Grazyna Auguscik Orkestar Universale Project, představený v Millennium Park v Chicagu 2006, obdržel potlesk vstoje a znovu potvrdil, že hudbou lze odstranit jazykové bariéry. Howard Reich z Chicago Tribune řekl o jejím představení: “Auguscik a její kapela mají sound, který jste doposud neslyšeli; nejsou z tohoto světa. Tato interpretační umělkyně, která se musí vidět, má jeden z nejlepších hlasů, které je dnes slyšet.”
Nejnovější album “Andanca” mělo výbornou recenzi v DownBeat Magazinu a v rozhlasových stanicích po celé zemi i v zahraničí.
Nedávný projekt a koncert "Chopin World Sound" v Millennium Park v Chicagu 2010 se 14 hudebníky na parketu shromáždil přes 10000 posluchačů. Byla to, vedle koncertů Miles Davise, Elly Fitzgerald, Septetu Wyntona Marsalise, Franka Sinatry, Marcuse Robertse, Tropicana Orchestru, Danilo Pereze, Oscare Browne Jr., a Igora Butmana, jedna z nejvýznamějších událostí v posledních třech dekádách v oblasti Chicaga.
V té době spolupracovala Grazyna Auguscik jako asistující producent s Patricií Barber na jejích dvou projektech u Blue Note, což vyústilo v další po celém světě nadšeně vítaná alba. “Je to muzikální mašina.” – C. Loudon, Jazz Times “... senzační využití jejího ohebného, proměnlivého hlasu ... významně přispívá k posunu kapacity nápaditého jazzového zpěvu. ... zpěvačka, kterou je třeba vidět.” – Don Heckman, LA Times “Grazyna Auguscik vyniká v záplavě zpěváků s podobnými soundy svým svérázným hlasem. ...Auguscik přistupuje k umění jazzového zpěvu s vervou a náruživě. Udělá i z nejotřepanějšího repertoáru zážitek.” – Howard Reich, Chicago Tribune.
Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - PRAHA 2 Akce v MČ PRAHA 2

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:00

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 20:00

Ubytování v okolí akce Grazyna Auguscik

Royal Court ApartmentsPraha (649 metrů)

Royal Court HotelPraha (911 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 018 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 009 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 247 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 536 m)