Přejít na stránky Ticketpro.cz

Big Band Liberec

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 20.10.2012

20říjen čtvrtek 01:00

Žánr: festivaljazzsoutěž


XXXIV. MEZINÁRODNÍ JAZZOVÝ FESTIVAL PRAHA - poslední koncert festivalu

Big band Liberec často účinkuje pro veřejnost a pravidelně se účastní jazzových festivalů a koncertů. Má za sebou už také celou řadu úspěšných koncertů v zahraničí (Švédsko, Norsko, Itálie, Francie, Německo, Polsko… ). Celý ensemble řídí ďábel a liberecký jazzový mecenáš Rudolf Mihulka, který vede jazzové oddělení ZUŠ Liberec více než 40 let.


Obsazení orchestrů se v průběhu let často měnilo tak, jak žáci odcházeli na jiné školy ( konzervatoře a pod.). Časem se pak ustálilo Big bandové obsazení. V repertoáru byly skladby Count Basieho, Duke Ellingtona, Sammy Nestica, Olivera Nelsona, Thad Jonseatd., ale i hity Cole Portera, Irwinga Berlina a pod.

Orchastry se od roku 1971 zúčastňovaly všech ústředních kol quot;Soutěže jazzových a tanečních orchestrů LŠU-ZUŠ quot;, a vždy si odvezly nějaké ceny. V roce 2004 získal Big band v Litvínově 1. místo ve své kategorii. V roce 2012 Big Band obdržel od odborné poroty v čele s Emilem Viklickým a Brianem Charettem (USA) 3.místo v soutěži Czech Jazz Contest.

Mnoho absolventů školní kapely hraje dnes v předních tanečních a jazzových orchestrech a někteří se dopracovali až k vrcholné profesionální úrovni. Například Martin Šulc (dr), Martin Lehký (bg),Ota Hejnic (dr), Adam Tvrdý (g), Vít Kořínek (tbn), Marek Ottl a další.
Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 12:00

Psí den s Prahou 13

, Centrální park Stodůlky Ostatní

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Big Band Liberec

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (548 metrů)

ValentinskaPraha (614 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (356 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (31 m)