Přejít na stránky Ticketpro.cz

Ken Hensley (UK)

Adresa:

Praha, Koněvova 219

Termín: 30.11.-0001

1leden čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpop


Velký náčelník a duše opravdových Uriah Heep Ken Hensley přijíždí po nedávných velice úspěšných koncertech opět do České republiky!

Velký náčelník a duše opravdových Uriah Heep Ken Hensley přijíždí po nedávných velice úspěšných koncertech opět do České republiky!Předvánoční exkluzivní vystoupení se uskuteční na pražské Nové Chmelnici.Kapacita sálu je omezena na 240 míst (120 sezení a 120 stání)! Tentokrát vystoupí bez vikingského bandu Live Fire pouze Ken Hensley sám,jen za doprovodu svých neodmyslitelných kláves kytary.

Součástí večera s Kenem Hensleym bude moderovaná diskuze s dotazy diváků(s českým překladem).Poté bude následovat plnohodnotný koncertní set z mixu staré dobré uriášovské klasiky a písní z nových Hensleyho studiových alb,včetně novinek z aktuální studiové desky Love amp; Other Mysteries.

Kolik z tisíců rockových klávesáků rozpozná sluchem i laik? Deset Možná. A kolik z oněch deseti hraje či hrálo hardrock? Dva. A kdo autorsky dominoval své kapele? Jediný!

Existuje povolanější interpret klasických písní Uriah Heep než je Ken Hensley? Při vší úctě k jeho bývalým kolegům (Box a spol.), vystupujícím dodne pod hlavičkou Uriah Heep měl právě on bezesporu největší zásluhu o zapsání této průkopnické hardrockové kapely do rockových čítanek. V sedmdesátých letech byl totiž téměř výhradním autorem všech jejich nesmrtelných hitů. To z pera Hensleyho se zrodily známé rockové perly typu July Morning, Lady In Black, Free Me, Rain, Stealin, Sweet Freedom, Look At Yourself, Easy Livin či Rainbow Demon…Při koncertech Uriah Heep pak byla Hensleyho uhrančivá osobnost zdobená bohatou vlasovou hřívou spolu s výrazným zvukem jeho klasických hammondek dominantním elementem celé kapely.

Po 13 studiových albech natočených s Uriah Heep ale Hensley v roce 1980 ze skupiny odchází pro nesouhlas s dalším posunem repertoáru směrem do popovýc vod a navazuje spolupráci s americkými Blackfoot. V polovině osmdesátých se pak na několik let stahuje do ústraní (hostuje ale např. na albu excentriků WASP), aby se s koncem milénia opět vrátil na hudební scénu. Sám či ve spolupráci s bývalými „Uriáši“ Johnem Lawtonem či Johnem Wettonem vydává několik sólových alb. Zajímavý je i jeho projekt úpravy skladeb Uriah Heep ve spolupráci s moskevským symfonickým orchestrem. Na Hensleyho výtečném studiovém albu Blood On The Highway z roku 2007 se v roli pěveckých hostů objevují velice slavná jména- např.Glenn Hughes(ex Deep Purple), a Jorn Lande(ex Masterplan).

V posledním období vydal Hensley v rychlém sledu dvě studiové desky.Album Faster (květen 2011) se nese ve znamení zdařilého návratu ke klasickým uriášovským kořenům,album Love amp; Other Mysteries(květen 2012) je naopak poklidná Hensleyho kolekce intimních písní s několika hostujícími vokalisty.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Nicole Zuraitis Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Ken Hensley (UK)

Wellness Hotel STEPPraha (1 070 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.6 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.1 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.5 km)