Přejít na stránky Ticketpro.cz

David Lynch presents... Chrysta Bell (USA)

Adresa:

Praha, Biskupcova 31

Termín: 10.10.2012
Vstupné:

345 Kč

10říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazz


Písničky, které hladí jako modrý samet, jsou jako projížďka po ztracené dálnici a také v sobě mají zběsilost v srdci budou ke slyšení 10. října v kině Aero. V pražské premiéře zde vystoupí americká šansoniérka Chrysta Bell, jejíž debutové album This Train produkoval slavný režisér David Lynch.

David Lynch presents Chrysta Bell

Písničky, které hladí jako modrý samet, jsou jako projížďka po ztracené dálnici a také v sobě mají zběsilost v srdci budou ke slyšení 10. října v kině Aero. V pražské premiéře zde vystoupí americká šansoniérka Chrysta Bell, jejíž debutové album This Train produkoval slavný režisér David Lynch. Mistr surreálných filmových vizí a fatální žena za mikrofonem posluchače společně pozvou do zakouřeného baru na konci času, kde vládne úzkost, dekadence i šílenství.

Chrysta Bell uhranula Davida Lynche už na konci devadesátých let a on ji slíbil, že bude její pěveckou kariéru a písně formovat stejně jako přistupuje ke scénáři a svým hercům. Při prvním setkání hned v Lynchově domácím studiu natočili první skladbu Right Down to You a Bell si také později zazpívala na soundtracku k jeho snímku Inland Empire. Vysněné společné album ale následně vznikalo celých čtrnáct let, přesně jak si to vyžaduje pracovní styl perfekcionistického režiséra. „Potřebovala jsem dospět a získat nějaké životní zkušenosti, které by se promítly do písní,“ říká Bell, která se za tu dobu stihla vdát, rozvést a přestěhovat se z rodného Austinu do San Francisco.

Čekání se ale vyplatilo. This Train je vybroušený klenot, který přenáší magickou atmosféru Lynchových filmů do smutných písní s nádechem šansonu, jež v sobě mají melancholii Portishead i glamour elegancí Lany Del Ray. Skutečným pokladem je ale svůdný hlas Chrysty, která se pod režisérovým vedením proměňuje v jeho archetypální hrdinku fatální ženy, pro níž jsou muži ochotní i vraždit. „Chrysta Bell vypadá jako sen a Chrysta Bell zpívá jako sen. A je to sen, který se má naplnit.“ prohlašuje David Lynch o zpěvačce, která svoji kariéru v posledních letech spojila se skupinou Black Book Angel, jejíž členové ji do Prahy přijedou doprovodit. Na letošní podzim chystají debutové album.

Součástí večera bude i workshop na téma propojení hudby a filmu, v jehož úvodu Chrysta Bell promluví o spolupráci s Davidem Lynchem. V druhé polovině se bude debatovat o tvorbě hudbeních videí s trojnásobným držitelem ceny Emmy - režisérem Dutchem Rallem, který v doprovodné kapele Chrysty Bell hraje na kytaru a je autorem uhrančivých klipů k jejím písním, které nedávno vyšly na DVD. V ceně vstupenky je i promítání filmu Davida Lynche „Zběsilost v srdci“.

Více informací a ukázky:

http://chrystabell.com/

http://www.blackbookangel.com/

http://www.kinoaero.cz/cz/

Napsali o Chrystě Bell a albu This Train:

Zasněné a vášnivé, zakouřené i bolestné jsou její písně, které Chrysta dokáže prodat s vybroušenou jemností.“ - Rolling Stone

Je jako múza z vyšších sfér, diva s ohromujícím hlasem a obdivuhodným smyslem pro dramatičnost.“ - Irish Times

Zapomneňte na Adele nebo Amy Winehouse, This Train je jako děj filmu Twin Peaks, který se odehrává v jazzovém Cotton Club a nebo v Elvisově ložnici v Gracelandu.“ - San Francisco Chronicle

CENA VSTUPENKY ZAHRNUJE: KONCERT, PROMÍTÁNÍ FILMU A WORKSHOPY.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

345 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Ubytování v okolí akce David Lynch presents......

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 322 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 537 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 797 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 805 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 338 m)