Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dreft Fashion Week 2012

Adresa:

Praha, Alšovo nábřeží

Termín: 21.9.2012 23.9.2012

21zář - 23zář celý den

Žánr: ostatní akcedesignfashionpřehlídkasoutěž


DREFT FASHION WEEK 2012 je nezávislý samostatný projekt, který splňuje náročné parametry fashion weeku světové úrovně. Praha se tak stane ve dnech 17. – 23. 9. 2012 dějištěm veřejné prezentace luxusní módy a stejně jako v minulém roce ji navštíví zajímavé osobnosti ze světa módy a showbyznysu.

Ve dnech 17. - 23. září se v Praze uskuteční DREFT FASHION WEEK 2012 (DFW), který navazuje na velmi úspěšný projekt z loňského října. DREFT FASHION WEEK 2012 je nezávislý samostatný projekt, který splňuje náročné parametry fashion weeku světové úrovně. Praha se tak stane ve dnech 17. - 23. 9. 2012 dějištěm veřejné prezentace luxusní módy a stejně jako v minulém roce ji navštíví zajímavé osobnosti ze světa módy a showbyznysu. V minulém roce byla hlavním hostem supermodelka českého původu Petra Němcová. Dalšímivýznamnými hosty byli Jeremy Scott (představil zde nejnovější kolekce Adidasu) a Roberto Coin, který v rámci Dreft fashion weeku 2011 oslavil první narozeniny pražského butiku. Přehlídky značek Alexandr McQeen, Lanvin, Max Mary a dalších měly v loňském roce velký úspěch a mnohé z nich patřily k módním událostem roku.

VIP HOSTÉ: VALERIA MAZZA a ALEXANDRE HERCHCOVITCH

V rámci letošního ročníku, kdy je jedním z našich hlavních partnerů CzechTourism, jsme se zaměřili na destinaci Jižní Ameriky a právě z tohoto důvodu jsme do Prahy pozvali zástupce těch nejzvučnějších jmen. Je nám velkou ctí, že Prahu v rámci DFW navštívíargentinská supermodelka Valeria Mazza a brazilský návrhář Alexandre Herchcovitch. Valeria Mazza patří do fenomenální éry supermodelek 90.let jako byly CindyCrawford, Naomi Cambell, Linda Evangelista, Tyra Banks a další. Právě s Tyrou Banks byla na titulní straně prestižního vydání Sport Illustrated. Alexandre Herchcovitch patří mezi nejtalentovanější mladé návrháře současnosti a New York mu momentálně leží u nohou. Praha má tu čest, že se týden po newyorském fashion weeku stane první evropskou metropolí, kde v rámci DFW představí svoji kolekci jaro/léto 2013. Alexandre Herchcovitch bude mít v rámci své návštěvy Prahy přednášku na VŠUP, které bude přístupna i veřejnosti.

Módní přehlídky se odehrají v exkluzivních prostorách v centru Prahy, kde budou probíhat prezentace českých a zahraničních módních návrhářů a další doprovodné akce. V rámci spolupráce s VŠUP jsem pro návštěvníky připrvili prodejní POP-UP STORE (bude v ateliéru Socha v prostorách VŠUP), který v průběhu konání fashion weeku nabídne zajímavé produkty začínajících i etablovaných návrhářských osobností.

DREFT FASHION WEEK 2012 je zaměřen především na prezentaci luxusních světových značek a dále si klade za cíl podporovat mladé talenty a začínající módní návrháře. Generální partner vyhlásil v rámci DFW soutěž DREFT BLACK CARD, která je určena právě mladým talentům. Podmínkou soutěže je věk do 30 let a vítěz soutěže získá vedle příležitosti odprezentovat svou tvorbu i finanční dar od generálního partnera DREFTU ve výši 60 000 Kč. Více informací, podmínky a přihláška k soutěži je na stránkách www.dreftfashionweek.cz .
V loňském roce roce se přehlídek v rámci fashion weeku zúčastnil velmi talentovaný český návrhář Ondřej Adámek, který studuje na prestižní univerzistě St. Martins college UK.

Dref fashion week velmi významně podporuje i charitativní projekty. V letošním roce spolu s časopisem Marie Clarie organizuje projekt ČERVENÉ ŠATY - RED DRESS, kdy osm nejvýznamnějších českých návrhářů navrhlo červené šaty, které se budou dražit a výtěžek z aukce bude věnován IKEMU

PARTNEŘI PROJEKTU:
Významnými partnery DREFT FASHION WEEKU jsou Hlavní město Praha, Národní galerie v Praze a CzechTourism. Hlavním mediálním partnerem je vydavatelství Stratosféra a časopisy: Harper's Bazaar, Dolce Vita a Cosmopolitan. Vlasový styling celého DFW zajišťuje kadeřnický salon PETRY MĚCHUROVÉ.

21. 9. 2012 - 16:00 VŠUP Fashion Show – prezentace ateliéru módní tvorby – Josef Ťapťuch

Ateliér módní tvorby VŠUP

Ateliér módní tvorby byl založen roku 1949 jako ateliér Oděvního výtvarnictví a za dobu jeho existence ho vedlo mnoho významných módních tvůrců, jejichž úkolem bylo připravit budoucí návrháře pro oděvní průmysl. V současnosti ateliér vede Josef Ťapťuch, který rovněž přednáší na pařížské módní škole Formand a spolupracoval s módními domy Jean Patou, Courregges, Paco Rabane, Helena Rubinstein, Pierre Cardin a další, a Miroslav Sabo, mimo jiné autor ceněných kostýmů pro operu Elektra.

Ateliér vychoval řadu našich předních módních tvůrců, kteří se proslavili doma i v zahraničí, z těch současných je to například Pavel Ivančic.

21. 9. 2012 - 17:00 Dreft Black Card Winner – Jindra Jansová – Fashion Show

Módní přehlídka vítězky soutěže Dreft Black Card Jindry Jansové. Mladá návrhářka upozornila na sebe již kolekcí na téma quot;reflexe tradic quot;, která byla prezentována v newyorském Českém centru v roce 2009.

Tématem vítězné kolekce s jednoduchým názvem Basic/Základní je kolekce dámských šatů, které vyjadřují nový pohled na tento typ oděvu. Inspiračním zdrojem se staly základní druhy pánských oděvů a jejich specifické funkční prvky.

22. 9. 2012 - 15:00 Young Talents – Fashion Show

Přehlídka tvorby mladých talentů:

Lenka Štěpánková představuje svoji značku JSEM autorskou kolekcí s názvem Sekvence. Kolekce obsahuje všechny typy oděvů, které nesmí chybět v šatníku žádné ženy. Ženskost, elegance a originalita je umocněna použitými materiály.

Libor Komosný s kolekcí Vertical. Základem jsou citlivě propracované kusy oděvů sledující vztah k lidskému tělu. Žena je v této práci ztvárněna jako pomyslný nosník celého oděvního objektu a také symbol něžnosti vyjádřený v lehkých transparentních látkách. Muž je v kolekci vyjádřen pomocí svrchníků vytvořených ze základů střihů pánských košil, sak a plášťů.

Vladimír Staněk prezentuje autorskou pánskou kolekci obsahující oděv i doplněk. Ústředním motivem je muž současnosti a nové identity, tj. skloubení prvků tradičního odívání muže na počátku 20. století s moderním a sebevědomým mužem současnosti. Kolekce má velmi střízlivý a marketingově přepracovaný námět.

Miroslava Horká představuje aktuální kolekci NEGATIV inspirovanou barevnou perspektivou negativu a mužem. Snažila se do jejich šatníku přinést přijatelné barvy, materiál a střih. Do této kolekce vnáší své vzpomínky, díky čemu nabraly na síle okamžiku a překvapení a proto je naleznete v nitru každého modelu.

22. 9. 2012 - 17:00 Stefanel – Fashion Show

Italská značka Stefanel je proslulá po celém světě. Kvalitní materiály, precizní provedení, dokonalé střihy a smysl pro detail jsou symbolem každé kolekce. Úspěch Stefanelu spočívá v jeho úpletové módě, která představuje DNA značky a je charakteristickým prvkem každé edice.

23. 9. 2012 16:00 VŠUP Fashion Shows – prezentace ateliéru designu a obuvi – Liběna Rochová

Ateliér designu oděvu a obuvi VŠUP

Ateliér se pod vedením přední módní návrhářky Liběny Rochové a Vojtěcha Novotného zaměřuje na kreativní pojetí oděvu, včetně zpracování obuvi a doplňků. Svobodomyslnost a hledání nových konceptů vede k vytváření přesahů do „fashion art“, kdy se oděv stává uměleckým dílem, a umožňuje tak objevit nové přístupy a netradiční zpracování. Řemeslnost a kvalitní zpracování, v oblasti krejčovského i tzv. haute-couture, je zásadou pro vytvoření kvalitního díla. Výtvory, které ateliér představuje, jsou tak nádhernými propracovanými objekty, jež by se nestyděla vystavit ani galerie moderního umění.

Ateliér vychoval řadu našich předních módních tvůrců, kteří se proslavili doma i v zahraničí, z těch současných je to například Ondřej Adámek nebo Jakub Polanka.

23. 9. 2012 - 18:00 Audi Czech Young Talent Selection – Fashion Show

Přehlídka tvorby mladých talentů:

Michaela Čapková s aktuální kolekcí „line.break“ vycházející z principů výtvarné tvorby Pieta Mondriana. Zvolené materiály jsou odlišného charakteru, člení a rozbíjí geometrické plochy. Využívá kontrast mezi tvrdou plstí a splývavým jemným polyamidovým úpletem, kterým se se snažila modely celkově odlehčit.

Monika Nováková a Lucie Jelínková uvádějí kolekci Awkward. Inspiraci čerpaly u Lisbeth Salanderové, literární a filmové postavy (Muži, kteří nenávidí ženy). Návrhářky dosáhly zajímavého kontrastu použitím netradičního silikonu, nezačištěné kůže, kovovými ostny v kombinaci s jemnými a transparentními materiály a drapériemi.

Veronika Bijoková uvádí kolekci FRAGILE.

studenti maji 20% slevu

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dreft Fashion Week 2012

ValentinskaPraha (221 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (267 metrů)

The Emblem HotelPraha (311 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (410 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (464 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (821 m)