Přejít na stránky Ticketpro.cz

Galakoncert Danielle Niese

Adresa:

Praha 1, Národní 1

Termín: 3.11.2012

3listopad čtvrtek 01:00

Žánr: popfestivaldance


Skvělá americká sopranistka, která již v pouhých 18 letech jako nejmladší sólistka oslnila diváky v Metropolitní opeře v New Yorku svojí fenomenální muzikálností a hereckou komikou. Je ideální představitelkou barokních operních rolí.

Danielle de Niese – soprano

Pražská komorní filharmonie a dirigent Leoš Svárovský

Skvělá americká sopranistka, která již v pouhých 18 letech jako nejmladší sólistka oslnila diváky v Metropolitní opeře v New Yorku svojí fenomenální muzikálností a hereckou komikou. Je ideální představitelkou barokních operních rolí. Mezi nejznámější patří titulní role krásné Kleopatry v Handelově opeře „Julius Caesar“ se kterou se proslavila na světově uznávaném festivalu v anglickém Glyndebourne. V Monteverdiho opeře „Korunovace Poppey“, kde ztvárnila hlavní roli svůdné Poppey jí byl pěveckým partnerem vynikající francouzský kontratenor Philippe Jaroussky. V letošním roce zazářila v roli Ariela ve Vivaldiho opeře „Kouzelný ostrov“ uváděné v Metropolitní opeře v New Yorku, kde se stanula po boku Plácida Dominga a Joyce di Donato. V současné době se připravuje ve Vídeňském divadle na roli Atalanty v Handelově opeře „Xerxes“, bude mít svůj debut v opeře v San Diegu jako Norina v opeře „Don Pasquale“ a s Australským komorním orchestrem pak absolvuje turné po šesti městech po rodné Austrálii. První část koncertu bude věnována vybraným áriím od G.F.Handela a W.A.Mozarta. Ve druhé části pak zazpívá árie od G.Donizettiho, G.Rossiniho a A.Vivaldiho. Poté vystoupí s písněmi jako např. Bachianas Brasilieras, jejímž autorem je slavný brazilský skladatel Heitor Villa-Lobos, Les Filles de Cadix, jejímž autorem je francouzský skladatel Léo Delibes nebo Summertime ze slavné opery „Porgy a Bess“ od G.Gershwina. Koncert bude zakončen slavnou písní I could have dance all night z muzikálu „My Fair Lady“.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Galakoncert Danielle...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (519 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (627 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (0 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (630 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (386 m)