Přejít na stránky Ticketpro.cz

Project WINGS R.I.P.

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 9

Termín: 27.11.2012

27listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


Cílem projektu s podtitulem R.I.P. je představit českému divákovi špičkovou inscenaci současného mezinárodního divadla. Její tvůrci a interpreti v ní hledají nové průniky mezi dnešními tanečními a scénickými formami a vnímáním tanečního divadla jako fenoménu, který nemá jazykovou a tím ani kulturní bariéru.

Záměrem tohoto projektu je vytvoření reprezentativní inscenace moderního tanečního divadla, která bude přínosem české divadelní a taneční scéně a měla by reprezentovat Českou republiku na nejvyšší umělecké úrovni i v zahraničí.

Výlučnost tohoto projektu spočívá v jeho ambici spojovat umělecky náročné postupy s prvky, které jsou srozumitelné širokému spektru diváků.

Inscenace R.I.P. využívá několika inspiračních zdrojů. Nejsme jen čistě tanečním představením, ale naopak kombinujeme syntetickou formou taneční, pěvecké a činoherní prvky.

Prvotní myšlenka ProjectWINGS R.I.P. vychází z citace latinského výrazu „Requiestat in pace“. Jak se míjejí a setkávají lidé a jejich světy, hledáme možnosti jak porozumět jeden druhému a pochopit, proč druhé nacházíme i ztrácíme.

V projektu se kromě členů seskupení ProjectWINGS představují také hosté: Petra Hřebíčková, členka souboru Švandova divadla a nositelka ceny Thálie, Kateřina Fialová , 14ti letá mistryně Evropy a světa ve stepu, a také šestičlenná kapela pod vedením Ondřeje Brzobohatého.

ProjectWINGS jako hlavní iniciátoři inscenace získali možnost spolupracovat s jedním z nejvýraznějších talentů světové taneční scény Jasonem Samuelsem Smithem. Americký choreograf a stepař Jason Samuels Smith je uznávaným tvůrcem, držitelem řady prestižních ocenění (mj. EMMY AWARD, American Choreography Award).

Režisérem představení je umělecký ředitel Švandova divadla Dodo Gombár a hudbu složil Ondřej Brzobohatý.

Scénografii vytvořil David Bazika a kostýmy Petra Krahulcová.

Recenze:

http://nenudtese.cz/clanek.php?mesto amp;clanek_id=11073

http://www.tanecniaktuality.cz/udery-nohou-o-nahrobni-kameny/

http://protestant.evangnet.cz/buh-dal-cloveku-tanec-aby-se-mohl-vznaset

http://www.divadelni-noviny.cz/tento-zpusob-cirkusu-zda-se-mi…-no-8-a-naposled/

POSLEDNÍ PŘEDSTAVENÍ 27. 11. OD 19H!!

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Project WINGS R.I.P.

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (422 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (818 metrů)

The Emblem HotelPraha (853 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (605 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (282 m)