Přejít na stránky Ticketpro.cz

Other Music: Ibrahim Maalouf

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 2.10.2012
Vstupné:

Stání 360 Kč, sezení 410 Kč, od 6. září: stání 460 Kč, sezení 510 Kč

2říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyHiphoprockklasikajazzelektrohip hop


Geniální libanonský jazzový trumpetista. Dvaatřicetiletý libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf vymyslel vlastní hudební vesmír, kde se hudebně spojuje Západ s Východem – arabské stupnice, klasika, jazz, elektronika i hard rock a hip hop. Klasicky vzdělaný hráč, ještě v peřince uprchlík z válečného Bejrútu žijící v Paříži.

Geniální libanonský jazzový trumpetista

Dvaatřicetiletý libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf vymyslel vlastní hudební vesmír, kde se hudebně spojuje Západ s Východem – arabské stupnice, klasika, jazz, elektronika i hard rock a hip hop. Klasicky vzdělaný hráč, ještě v peřince uprchlík z válečného Bejrútu žijící v Paříži.

V mládí mozartovsky geniální dítě, později jazzman z náhody, dnes prýštivý hudební gejzír strhující přesvědčením: „Hudba není něco, co existuje, je to něco, co teprve vzniká. Bez pravidel, omezení, hranic. quot;

Těžko bychom také hledali jiného muzikanta, který za tak krátkou dobu získal tak širokou posluchačskou obec, a přitom hraje hudbu originální a nekompromisní. Maalouf se narodil v Beirutu v rodině, v níž převládali hudebníci a intelektuálové. Jeho strýc, světoznámý spisovatel Amin Maalouf je nositelem prestižní Goncourtovy ceny, dědeček byl básníkem a muzikologem, matka je pianistka a otec Nassim Maalouf klasický trumpetista známý tím, jak upravil trubku pro potřeby arabské hudby, která používá tóny v evropských durových a mollových stupnicích se nevyskytující.

Po dva roky pracoval s nástrojáři z pařížské společnosti Henri Selmer, výsledkem byla trubka opatřená čtvrtým pístem. Jeho syn v syntéze východní a západní hudby pokračuje. Když Ibrahim po vypuknutí libanonské občanské války vyrůstal v Paříži, od 7 let studoval jako zázračné dítě trubku u svého otce, vedle evropské klasiky a jazzu vstřebal i arabský hudební systém a vše propojil do vlastního hudebního světa, který navzdory sofistikovanosti překypuje energií. Jeho koncerty připomínají pečlivě načasovanou sérii výbuchů hudební ekvilibristiky, k Maloufovým inspiracím patří i Led Zeppelin.

The line-up:
Ibrahim Maalouf - trumpet
Laurent David - bass
Xavier Rogé - drums
Frank Woeste – Fender Rhodes
François Delporte - guitar
Youenn Le Cam – Breton bagpipes, flute, trumpet

Maalouf v současnosti představuje nejprogresivnější hudební spojku mezi Západem a Východem.

Natáčel a koncertoval s Elvisem Costello, Stingem, Salifem Keitou, Amadou amp; Mariam, Vanessou Paradis, Lhasa de Sela, Arturem H nebo Erikem Truffazem a Dave Douglasem.

„Mutantní trumpetové šílenství, quot; napsal o něm anglický novinář Andy Morgan.

Pořádá Rachot v rámci cyklu Other Music

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Související odkazy:

www.rachot.cz

http://www.facebook.com/rachotcz

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.
Stání 360 Kč, sezení 410 Kč, od 6. září: stání 460 Kč, sezení 510 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Other Music: Ibrahim...

Žižkovská televizní věžPraha (201 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (194 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 610 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 416 m)