Přejít na stránky Ticketpro.cz

The Robert Cray Band

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 8.10.2012
Vstupné:

stání: 750 Kč, sezení: 990 Kč

8říjen čtvrtek 01:00

Žánr: jazzpopfestivalblues


Robert Cray, americká kytarová ikona se svým koncertem poprvé v ČR! Velké jméno na americké hudební scéně, kytarista a zpěvák Robert Cray, držitel pěti Grammy a patnáckrát nominovaný na tuto cenu, přijede 8.10. zahrát do Prahy. Bluesman i soulman Cray přiveze nové album Nothin But Love, které vychází 28.8. u labelu Provogue.

Jeden z nejlepších kytaristů i zpěváků, který od 80. let propojuje blues a soul, Američan Robert Cray, zahraje 8. října v pražském Lucerna Music Baru. Bude to jeho první samostatný koncert v Česku. Robert Cray se tu poprvé totiž objevil v červenci roku 2006 jako předskokan historicky prvního českého koncertu Erika Claptona. Někteří odborníci i fanoušci tehdejší Crayovo pražské vystoupení hodnotili výše než blok hlavní hvězdy. quot;Stává se velice ojediněle, že se do Prahy vypraví zahrát někdo, kdo patří k předním a originálním tvůrcům z kolébky amerického blues. Navíc se tak stane v komorním prostředí Lucerna Music Baru. Jsme nadšeni, že v rámci koncertní serie United Islands České Spořitelny se podaří uvést jedinečného hudebníka Roberta Craye. quot; komentuje plánovaný koncert organizátor David Gaydečka.

Robert Cray oslaví příští rok šedesáté narozeniny. Bývá označován za jednu z předních legend americké hudební scény. Rodák z města Columbus začal vážněji s hudbou během studií architektury po zhlédnutí koncertů slavných kytaristů Alberta Collinse, Freddieho Kinga a Muddyho Waterse. Debutoval v roce 1980 albem Who's Been Talkin'?, které ho katapultovalo mezi hvězdy bluesové hudby. Společně se Steviem Rayem Vaughanem je Cray považován za jednoho z těch, kteří v 80.letech vdechli nový život této hudbě a osvěžili zájem u světového publika. Album Strong Persuader z roku 1986 znamenalo komerční průlom, dvojplatinový prodej a tři ceny Grammy v kategorii moderního blues. Za více než 30 let na scéně se Cray dočkal mnoha uznání. Je zván na sjezdy kytarových elit, např. v roce 1992 na Expo do Sevilly, nebo na Claptonovy festivaly Crossroads. Firma Fender vyrábí Crayem signovaný model kytary typu Stratocaster. V roce 2011 byl kytarista uveden do Bluesové síně slávy.

Letos v srpnu vydává u Provogue Robert Cray nové, jubilejní dvacáté album Nothin' But Love. S tímto albem také přijede koncertovat do Prahy. Vstupenky na koncert jsou k dostání již nyní v síti Ticketpro.cz a to jak na jejím webu, tak v kamenných pobočkách.

www.unitedislands.cz

Sleva na prodejních místech při platbě kartou České spořitelny

#160;

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

stání: 750 Kč, sezení: 990 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

18duben čtvrtek 19:00

18duben čtvrtek 20:00

18duben čtvrtek 20:00

Peter Nagy 105

, Štěpánská 61 Koncert

19duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce The Robert Cray Band

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (699 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (771 metrů)

The Emblem HotelPraha (850 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)