Přejít na stránky Ticketpro.cz

Olga Peretyatko

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 3.3.2013
Vstupné:

200 - 2.995 Kč

3březen čtvrtek 01:00

Žánr: festivalsoutěž


„Objevil se zde skutečný slavík – se sladkým hlasem a technicky dokonalými koloraturami. Jmenuje se Olga Peretyatko..” (New York Times, Igor Stravinskij: opera „Slavík”)

„Objevil se zde skutečný slavík – se sladkým hlasem a technicky dokonalými koloraturami. Jmenuje se Olga Peretyatko..” (New York Times, Igor Stravinskij: opera „Slavík”)

Odborná kritika označuje ruskou sopranistku Olgu Peretyatko za„fenomén koloraturního zpěvu.” To potvrzují také nadšené ovace publika po každém z jejích vystoupení.

Olgu Peretyatko pochází z Petrohradu, kde v patnácti letech zahájila hudební kariéru jako členka dětského sboru Mariinského divadla, v němž později působila jako sbormistryně. V pěveckém vzdělání pokračovala na Vysoké hudební škole Hannse Eislera v Berlíně. Na svém kontě má mnohé úspěchy a ceny na mezinárodních soutěžích včetně prestižní soutěže Operalia v Paříži, kde získala druhé místo.

V letech 2005-2007 byla členkou operního studia Hamburské státní opery. Odtud již vedla cesta na pódia Německé opery v Berlíně, Berlínské státní opery, Bavorské státní opery v Mnichově, Théâtre des Champs-Elysées v Paříži, Teatro La Fenice v Benátkách, na Rossiniho operní festival v Pesaru a na festival La Folle journée de Nantes. Velký úspěch sklidila mj. v roce 2010 na festivalu v Aix-en-Provence v titulní roli Stravinského opery Slavík, v níž se představila rovněž v Amsterdamu, New Yorku a v Kanadě. K jejím nadcházejícím závazkům patří mj. hostování naRossini Opera Festival v Pesaru (Matilde di Shabran), v Opéra de Lausanne (L´elisir d´amore), ve Vídeňské státní opeře (Rigoletto), Hamburské státní opeře (L´elisir d´amore a Ariadna na Naxu) či v lednu 2013 na festivalu Mozartwochen v Salcburku (Lucio Silla) po boku Rolanda Villazóna a v téže opeře v červenci 2013 na Salcburském festivalu. Olga Peretyatko spolupracovala s dirigenty zvučných jmen, jakými jsou Daniel Barenboim, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Renato Palumbo, Marc Minkowski a Alberto Zedda. Nahrává exkluzivně pro label Sony Classical, který v roce 2011 vydal její s velkým ohlasem přijaté CD s názvem „La bellezza del canto”, na němž umělkyně spolupracovala s Mnichovským rozhlasovým orchestrem pod taktovkou Miguela Ángel Gómez-Martíneze.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.
200 - 2.995 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Olga Peretyatko

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)