Přejít na stránky Ticketpro.cz

EuroConnections 2012: Me and My Drummer (DE) Photolab (CZ)

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 27.9.2012

27září čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldrockpopindie


Berlín je hlavním městem techna, proč by se tam ale nemohl urodit i zajímavý alternativní pop jako třeba ten, který hraje dvojice Me And My Drummer. Zpěvačka Charlotte Brandi a bubeník Matze Pröllochs vzali klasický formát popové písně, zbavili ho všech klišé a nadbytečných ozdob a zůstal jim jen skeleton odřený na samotnou dřeň emocí. Z jejich debutového singlu You're A Runner a alba The Hawk, The Beak, The Prey nejsou nadšení jen v Německu, ale sbírají pozitivní ohlasy i z Británie nebo zámoří.

Německá dvojice se potkala na prknech divadla v Tübingenu, kde působili v komparzu a kapele. O přestávkách spolu jamovali a začali snovat plány o vlastní kapele. Určitě za to může i místo, kde se potkali, v jejich písničkách Me And My Drummer je pořád cítit jistá teatrálnost, k níž patří patos či zjitřené emoce. Charlotte Brandi je přesně tou zpěvačkou, která se umí do písní vložit a s brutální upřímností vyzpívat všechny svoje strasti. A není tak důležité, jestli hudební podklad připomíná triphopové nálady ala Portishead či Lamb (skladba The Wings) nebo barokní electro-pop ve stylu Florence The Machine (skladba Heavy Weight). Když už jsme u těch vzorů, tak Me And My Drummer zmiňují jména jako Micachu And The Shapes, Beach House, Ella Fitzgerald nebo M.I.A. Všichni trochu výstřední a usazení mimo škatulky, vždy ale prezentující svoji hudbu s takovou vervou, že jim můžete věřit každé slovo, které jim vyjde z úst.

Velkou pozornost na sebe Me And My Drummer strhli už díky debutovému singlu nazvanému You're A Runner a zájem o ně se rozhodně neomezoval jen na německy mluvící části Evropy. Píseň, které dominují soulově zastřený hlas Charlotte a vzdušné perkuse Matzeho pustila ve svém pořadu na stanici XFM britská DJka Mary Anne Hobbs a zaznělo i z éteru BBC Radio 6, recenzi na singl pak otiskli v časopise NME. Svoje debutové album The Hawk, The Beak, The Prey nahráli pod dohledem producenta Tobiase Sieberta (Klez.e, Delbo) a deska posluchače vede trnitou cestou mezi electro-popovými sladkostmi i hořkými momenty melancholického indie rocku.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce EuroConnections 2012: Me...

Žižkovská televizní věžPraha (201 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (194 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 610 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 416 m)