Přejít na stránky Ticketpro.cz

Keane

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 2.11.2012
Vstupné:

920 Kč

2listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrock


Britští Keane v listopadu představí své nové album Strangland

Rocková kapela Keane, vystoupí 2.listopadu 2012 ve Velkém sále Lucerny v Praze.
V roce 1995 založil Tim Rice-Oxley s jeho kámošem Dominicem Scottem v malém městě Battle nedaleko Hastingsu kapelu s názvem The Lotus Eaters. Pak požádali Richarda Hughese, aby hrál na bicí. V roce 1997 se k nim přidal Tom Chaplin a skupina změnila název na Keane (podle kamarádky Tomovy mámy, Cherry Keane, kterou znali z dětství). Dominic však v roce 2001 Keane opustil a Keane se rozhodli nikoho nehledat a zkusit to bez kytaristy. A to se určitě vyplatilo. Po několika letech experimentování a vybrušování svého zvuku se Keane rozhodli, že by mohli začít koncertně vystupovat a záhy vydali svůj první singl. Tím byla píseň Everybody's changing. Poté se stále ještě neznámí Keane vydali na své první klubové turné, a protože byli trochu jiní než ostatní kapely, dostali nálepku „nejlepší kytarová kapela Velké Británie bez kytar quot;.
V roce 2003 začali dostávat nabídky od velkých vydavatelství a nakonec podepsali smlouvu se společností Island. Nahráli album „Hopes and Fears quot; s hity jako je Everybody's changing, Somewhere only we know, This is the last time či Bend and break. Jakmile jejich album quot;Hopes and Fears quot; vyšlo ve Velké Británii tak se okamžitě stalo platinovým. To se často neznámým debutům nestává (ani ve Velké Británii). Ani českým fanouškům nejsou neznámí, neboť i u nás získalo album Zlatou desku. Stejný úspěch sklidilo i album „Under the Iron Sea quot;.
V Praze představí kapela svou novou a čtvrtou studiovou desku, která vyšla letos v květnu pod hlavičkou Universal Music, jmenuje se quot;Strangeland quot; a najdeme na ní dvanáct písní. Všechny vznikly ve Velké Británii, a to ve studiu pianisty formace Tima Rice-Oxleyho.
Keane se od poslední nahrávky trošku rozrostli, za čtvrtého oficiálního člena byl přijat basák Jesse Quin, který kapelu v posledních létech doprovázel na turné. Jak se všichni členové kapely shodují, je album quot;Strangeland quot; nejosobnější a nejupřímnější deska, kterou kdy natočili, a už se nemohou dočkat, až nové písně představí svým fanouškům naživo.

Další informace:

http://www.keanemusic.com/archive-comment.php?id=3574
http://www.facebook.com/events/392825827442956
http://www.last.fm/event/3325752 Keane at Palác Lucerna Velký Sál on 2 November 2012


VSTUPENKY V PRODEJI OD PÁTKU 6. ČERVENCE OD 10 HODIN

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Keane

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (742 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (823 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (839 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (714 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (563 m)