Přejít na stránky Ticketpro.cz

Erased Tapes Showcase Label Tour 2012

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 9.10.2012

9říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldpopelektroambient


Říjnové Music Infinity představí českému posluchači tvorbu hudebníků z londýnsko-berlínského labelu Erased Tapes, který se věnuje prorůstání soudobé klasiky a elektronické hudby. Svoje křehké klavírní skladby zahraje v Paláci Akropolis německý skladatel a hudebník Nils Frahm a repetitivní vážnohudební motivy utopené v ambientních plochách bude servírovat projekt A Winged Victory For The Sullen, v němž se potkal autor filmové hudby a klavírista Dustin O'Halloran a hudebník Adam Wiltzie, který je už i u nás známý jako polovina skupin Stars of The Lid a Dead Texan. Právě koncert posledně jmenované skupiny před sedmi lety sérii Music Infinity zahájil. Zároveň jako speciální host s nimi zahraje i islandský talent Ólafur Arnalds, který vystoupil už sólově na jaře právě v rámci Music Infinity.

Erased Tapes letos oslaví pět let své existence, během nichž se staly jedním z nejdůležitějších labelů současné alternativní scény. Značka hostí taková jména jako Peter Broderick, Rival Consoles či u nás dobře známý Ólafur Arnalds a je rozkročená nad žánry s důrazem na ambient a moderní vážnou hudbu. „Vždycky mě nejvíce zajímal dialog mezi opačnými póly – mezi tradicí a současností, či mezi digitálním a analogovým, elektronickou a akustickou hudbou a nebo popem a klasikou,“ říká zakladatel labelu Robert Raths a dodává: „Tím, že tyto světy přiblížíme, nebo alespoň iniciujeme jejich dialog dostaneme způsob, jak využít těch nejlepších momentů z obou a vytvořit tak něco vzrušujícího, trvalého a existující mimo čas.“

Jsou to právě nahrávky jako loňské debutové album A Winged Victory For The Sullen zastoupené v mnoha výročních žebříčcích nebo počiny Nilse Frahma (ať už sólové či v duu s čelistkou Anne Müller), které patří k skvělým příkladům tohoto přístupu, jež překračuje žánrové škatulky a míří k hudební dokonalosti. 9. října se v Paláci Akropolis můžeme těšit na magický zážitek s hudbou, která zdánlivě proklouzává mezi prsty a zároveň zanechává nesmazatelné stopy na duši posluchačů.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Erased Tapes Showcase...

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)