Přejít na stránky Ticketpro.cz

Reduta Jazz Club

Adresa:

Praha 1, Národní 25

Termín: 20.11.2012 30.11.2012

20listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazzblues


Vítejte v jednom z nejzajímavějších center pražského kulturního života !

Historie jazzového klubu Reduta se začala psát již v roce 1958. Tehdy parta jazzových nadšenců, vzhledem k lehce se uvolňující politické situaci, založila jazzový klub. A tak zprvu jen ojedinělé koncerty se změnily v pravidelný program a Reduta se stala místem, kde se dělala zábava a hlavně dobrá muzika.

Po jazzových průkopnících, jako byli Viktor Sodoma senior, Jan Arnet, Karel Velebný, Luděk Hulan, Dr.Jan Hammer, Laco Déczi, Vlasta Průchová či Ivan Dominák , přišla do Reduty další generace skvělých muzikantů. Připomeňme třeba Jiřího Stivína, Martina Kratochvíla, Janu Koubkovou či Milana Svobodu. Redutou tak prošlo nesčetné množství hudebníků a skupin.

V 70. a 80. letech minulého století se klub stal jakousi malou oázou a místem odporu proti normalizačnímu režimu. Střetávali se zde disidenti s avangardními umělci a časté debaty trvaly dlouho do noci.

Nezapomenutelné byly v Redutě také časté jam sessions, obzvláště po skončení koncertů v Lucerně. Skvělí byli kupř. Tony Scott, Acker Bilk, Chris Barber anebo obdivuhodný Wynton Marsalis.

Po Sametové revoluci r.1989 nabral klub nový dech. Současná dramaturgie nasazuje všechny žánry jazzové produkce. Pilířem je moderní jazz, funky, fusion, main stream i blues. Nechybí ovšem ani oblíbený tradiční dixieland. Výborná akustika klubu je umocněna i melodickým zvukem klavíru Petrof.

Zvláštní specialitou klubu je uvádění big bandů. Zde je divák a posluchač zcela ponořen v malém prostoru klubu do dění na podiu. Stává se jakoby součástí orchestru. Však také Reduta hostila takové bandy jako Glenn Miller orchestra, Big band U.S. army, European big band a z našich třeba Bohemia big band či Prague big band Milana Svobody.

V současnosti vzniká velká spousta nových skvělých uskupení a Reduta se snaží těmto nadaným muzikantům poskytnout prostor.


Jazzový klub je otevřen pro všechny věkové skupiny každý den včetně sobot, nedělí a všech svátků. Hudební produkce začíná obvykle ve 21:30 a končí po půlnoci. Klub je však pro 99 návštěvníků otevřen již od deváté hodiny večerní. Po celou dobu je k dispozici široká nabídka nápojů v klubovém Saxofon baru.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Reduta Jazz Club

Tyn Yard ResidencePraha (326 metrů)

The Emblem HotelPraha (721 metrů)

ValentinskaPraha (843 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (49 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (551 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (919 m)