Přejít na stránky Ticketpro.cz

Anna Netrebko

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 23.11.2012

23listopad čtvrtek 01:00

Žánr: folkpopcountryfestival


ANNA NETREBKO: JOLANTA (P. I. Čajkovskij, koncertní provedení)

ANNA NETREBKO: JOLANTA (P. I. Čajkovskij, koncertní provedení)

Anna Netrebko již není ´pouhým´ miláčkem operního světa; ona je tou, která dokáže uchvátit publikum kdekoli na světě a zároveň upevňuje úctu a obdiv k opernímu umění. Její nádherný temný a snadno rozpoznatelný soprán spolu s její elegancí a hereckými schopnostmi přiměli kritiky, aby o ní napsali že je zpívající Audrey Hepburnovou a pěvkyní, která má naprosto všechno: hlas neslýchané čistoty, široký tonální a výrazový rejstřík představivost, důvtip a šarm – vše umocněné svým charisma které Vám nedovolí spustit z ní oči, když zpívá.

Od svého triumfálního debutu na Salzburgském festivalu v roli Donny Anny v Mozartově Donu Giovannim v roce 2002 se Anna Netrebko objevila téměř na všech předních operních scénách, včetně Metropolitní opery v New Yorku, opery v San Franciscu, Londýnské královské opery v Covent Garden, Vídeňské statní opery a dále v operních domech v Zurichu, Berlíně, Mnichově a v dalších městech.

Svůj debut v Metropolitní opeře si odzpívala v roli Nataši v Prokofjevově Válce a míru. Mezi její další parádní role se řadí Mimì v Pucciniho Bohémě; Violetta ve Verdiho La traviatě, Giulietta v Belliniho Kapuletech a Montecích, Elvira v Puritánech a Amina v La sonnambula; dále Donna Anna v Mozartově Donu Giovannim a Zuzanka ve Figarově svatbě, Norina v Donizettiho Donu Pasquale, Adina v Nápoji lásky a titulní role v Lucii di Lammermoor; titulní role v Massenetově Manon a Julie v Gounodově Romeu a Julii.

Anna Netrebko nahrává exkluzivně pro společnost Deutsche Grammophon; její diskografie je přinejmenším obdivuhodná a obsahuje jak sólová alba tak kompletní operní nahrávky. Mezi ty nejznámější se počítají: Opera Arias, Sempre Libera, Russian Album a Souvenirs a všechny se staly bestsellery stejně tak jako její nahrávky oper na DVD. Její album Duets se svým častým partnerem na jevišti - Rolandem Villazónem se vyšplhalo na vrchol hitparád klasické hudby ihned po svém uvedení na trh a to jak v USA, tak v Evropě a v některých zemích jejich prodejnost útočila na čísla známá spíše z oblasti pop-music.

Nic nepotvrzuje její status „vládnoucí divy 21. století“ jako to, že ji v roce 2007 zařadil časopis TIME, coby první operní pěvkyni vůbec, mezi svůj slavný „TIME 100 list“ – seznam obsahující jména sta nejvlivnějších lidí světa. Anna Netrebko se několikrát objevila na titulních stranách prestižních časopisů jako jsou Vogue, Vanity Fair, Town amp; Country. Několikrát vystoupila i v televizních pořadech jako Good Morning America (ABC), Tonight Show with Jay Leno (NBC), 60 Minutes (CBS) a dokumenty o jejím životě byly vysílany v Rakousku, Dánsku, Německu, Rusku a Švýcarsku.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Anna Netrebko

Tyn Yard ResidencePraha (326 metrů)

The Emblem HotelPraha (721 metrů)

ValentinskaPraha (843 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (49 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (551 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (919 m)