Online aukce Arthouse Hejtmánek

Online aukce Arthouse Hejtmánek

Adresa:

LIVE stream

Termín: 16.3.2021 30.3.2021

16bře - 30bře celý den

Žánr: ostatní akceonline aukce


Většina obchodníků už rok prožívá těžké časy, pro online aukce s uměním to ale neplatí a internetovým dražbám se daří. Svou už třetí online aukci tak chystá i aukční dům Arthouse Hejtmánek v Praze 6-Bubenči. K mání tak budou například bronzové francouzské hodiny zdobené smaltem z 19. století s vyvolávací cenou 2.000 korun nebo půvabné sochy světců a madon z 18. - 19. století (od 1.000 do 5.000 korun). Online dražba začne 16. března a skončí po dvou týdnech 30. března na serveru Livebid.

Podle Tomáše Hejtmánka, majitele aukčního domu, se online dobře prodává i starožitný nábytek, vhodný například pro zařizování víkendových sídel, které si lidé začali už od března minulého roku hojně pořizovat a vylepšovat. „Online aukce lákají množstvím dražených položek s nižšími vyvolávacími cenami. Ty třeba u nás začínají na 5.000, ale i na 500 korunách, což jsou k trhu s uměním přitahuje mnoho lidí, kteří před tím nikdy dražit nezkoušeli,“ říká Hejtmánek. „Noví dražitelé jsou ze střední a mladší generace, z 80% z České republiky a většinou se jedná o muže. Jen loni nám díky online aukcím přibylo 300 nových klientů a nárůst očekáváme i letos,“ uvádí.

Na online aukci je potřeba se nejprve zaregistrovat, návod mají aukční síně na webových stránkách nebo je možné ho najít na portálech, přes něž se draží (např. livebid.cz) 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce