LIVE stream -  Taste Ballet Ostrava (Baletní hostina z Ostravy!)

LIVE stream - Taste Ballet Ostrava (Baletní hostina z Ostravy!)

Adresa:

LIVE stream

Termín: 13.3.2021

13březen sobota 18:30

Žánr: divadlobalet live stream online Národní divadlo moravskoslezskédivadlo online


45 minut baletních ochutnávek!

Moderní tanec i virtuozní klasika na špičkách! Čtyři ukázky ze tří baletních inscenací na YouTube NDM.

Rossiniho karty zastupují první uvedený styl. Choreograf Mauro Bigonzetti je fascinován dílem slavného italského skladatele, ale okouzlilo jej i kuchřaské umění Rossiniho. Ten sice žádné své dílo nepsal pro balet, ale Bigonzetti se nechává unášet jeho hudbou i životem a vytvořil doslova taneční hostinu. Rita Pires a Koki Nishioka v roce 2019 získali za svůj duet v choreografii širší nominace na Cenu Thálie.

Čajkovského Labutí jezero nemůže ve výběru chybět. Ukázku z 2. dějství nastudoval ostravský baletní soubor speciálně pro kameru, snímala i z ptačí perspektivy.

Druhou část inscenace Rossiniho karty (a zároveň duhou ukázku moderního tance) představuje dílo Následky od Španěla Juanja Arquése. Inspirováno nekonečným vývojem vztahu mezi přírodou a člověkem a vlivy moderní techniky. Pro on-line vysílání jsme vybrali závěrečnou část této choreografie na elektronickou hudbu Alvy Nota.

V závěru uvidíte ukázku z novinky souboru baletu NDM - komický balet Coppélia měl premiéru v září 2020 těsně před zavřením divadel. Italský choreograf Giorgio Madia v něm spojuje neoklasickou baletní techniku s propracovanou vizuální stránkou inscenace. Okouzlující a mimořádná podívaná! (foto Martin Straka)

Všechny ukázky uvede balet NDM v původních kostýmech i scéně. Opět s humorem sobě vlastním provázejí členka našeho souboru Anna Knollová a její otec Pavel Knolle – tanečník, choreograf a výtvarník, který jsou profesní dráhu spojil mj. s pražskou Laternou magikou.

na kanále YouTube NDM

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce