LIVE stream - Strejček Koňská noha

LIVE stream - Strejček Koňská noha

Adresa:

LIVE stream

Termín: 9.3.2021

9březen úterý 19:00

Žánr: divadlolive stream online Divadlo Orfeus zdarma


Vážení diváci, ostražitý PES nám zatím pro vás nedovolí otevřít krytové divadlo, ale virtuálně vstoupit můžete. Jste srdečně zváni na náš Facebook, kde můžete zhlédnout vybraná představení. A hned jak to bude možné otevřeme i naše pancéřové dveře, za nimiž se na vaši návštěvu zodpovědně připravujeme. Zkoušíme a čistíme, čistíme a zkoušíme.

Váš nedočkavě se těšící a tetelící se soubor Divadla Orfeus.

Romská vyprávění z dob kdy Romové ještě byli Cikáni. Kromě syrové autentičnosti, pábení a jadrného osobitě poetického jazyka, je to především humor, na kterém tato vyprávění stojí. Neuvěřitelné příhody z nádherného světa plného barev, emocí a fantazie čte Irena Hýsková.

Večer romských vyprávění, jak je zaznamenala a z romštiny přeložila Milena Hübschmanová. Znalost jazyka jí umožnila získat důvěru vypravěčů, kteří navíc mohli nahrávat svá vyprávění ve svém rodném jazyce. Autentičnost záznamů je jejich největší devizou, není v nich patrná žádná snaha o jejich zušlechtění, zespisovnění, zmravnění, nahrazení slov nebo i situací. Je dobré si uvědomit, že nebyly určeny ve velké většině dětem, že to byla vyprávění, která jste mohli slyšet všude, kde se sešli lidé ke společné práci nebo ke společnému posezení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce