Syntetická krajina – Uncool being is melting

Syntetická krajina – Uncool being is melting

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 18.2.2021

18únor čtvrtek 16:00

Žánr: ostatní akcevideo


Staňte se součástí Syntetické krajiny Jakuba Tajovského, Ondřeje Bělici, Jana Svatoše, Johana Petrla. Připojte se k videokonferenci pod tímto odkazem https://us02web.zoom.us/j/88997648922 (v případě potřeby je ID callu 889 9764 8922) a participujte na obrazu krajiny, který opouští zavedené dimenze času a prostoru. Stream bude přístupný od 16:00 do 21:00 ve čtvrtek 18. 2. 2021.

Uvedená koláž v sobě obsahuje obrazové indicie, které vás navedou do míst v okolí Pragovky, na nichž jsou umístěny umělcovy intervence.
 
Jak na to?
> Po kliknutí na link a přihlášení ke konferenci na Zoomu si můžete vyžádat povolení k dálkovému ovládání sdílené obrazovky:
> Na počítači v horním panelu napravo View Options/ Request remote control a automaticky budete připuštěni k ovládání obrazovky.
> Na telefonu v dolním panelu klikněte na tři tečky a zvolte možnost Raise hand. Kustod vám na telefonu musí přidělit ovládání manuálně
> Navigace v projekci funguje pomocí myši. Najetím k okraji pohybujete obrazem vlevo a vpravo. Scrollováním zoomujete obraz.
> Scéna je složena z dvanácti obrazových polí, které lze variovat pravým a levým tlačítkem myši.
 
Jakub Tajovský a kolektiv: Syntetická krajina – Uncool being is melting
Syntetická krajina je dlouhodobým kolaborativním projektem Jakuba Tajovského, Jana Svatoše, Johana Pertla a Ondřeje Bělici. Je prostorem pro kolektivní dialog rozmanitých autorských, přírodních a mediálních kreativních subjektů spolupracujících na obrazu krajiny, který opouští zavedené dimenze času a prostoru. Obraz krajiny pro galerii Pragovka - Uncool being is melting; propojuje individuální tvůrčí přístupy autorů (malba, sochařství, architektura, sklářství) a tvoří obzor krajiny v “rozšířeném poli”. Termín vypůjčený z teorie umění zde znamená syntézu obrazu přírodní krajiny a kulturních objektů. Stejně jako opuštěným stavbám přináší nový život deteritorializace či entropie, nacházejí přírodní útvary a materiály oživení překladem do surového materiálu. Opětovná syntéza jim přidává novou vrstvu identity v níž se částečně rozpouštějí proporce a zákonitosti původních materiálů. Tato nová materialita zvýrazňuje a rozvíjí kontrasty technických a organických principů. Syntetizovaný obraz krajiny propojuje za normálních podmínek nesouvislé elementy jako islandské minerální slepence, přírodní architekturu, pustou krajinu uhelných dolů, či koncepty krajiny jako bytosti s vlastními právy. Obrácená geologie - sedimentace přírodnin v digitálním prostředí zakládá nový typ materiality, který se v rámci obrazu syntetické krajiny snažíme opakovaně překládat a vrstvit. Kombinací technických a poetických interpretací vznikají syntetické krajinné celky nezávislé na tělesnosti pozorovatele. Nabourání prostorové orientace posunem měřítek, perspektivy a obzoru provokuje pozorovatele k hledání útočiště pro navázání improvizovaných produktivních vztahů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Syntetická krajina –...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)