Havel

Havel

Adresa:

Praha 6, Zátopkova ulice

Termín: 23.2.2021
Vstupné:

350 Kč

23únor úterý 18:30

Žánr: filmautokino Strahov Praha Biografie Drama Český

Umělci: Viktor DvořákMartin HoffmanBarbora Seidlová


Promítání na obřím plátně, které je sestaveno z šesti lodních kontejnerů na stadionu Strahov s vyhlídkou na Prahu, nebo výhledem na úžasně dlouhý západ slunce. Provoz kina začal v květnu 2020, ale promítá i přes zimní období. Kromě sledování filmů je možné si objednat drink a další občerstvení.

Viktor Dvořák jako mladý Václav Havel, Aňa Geislerová v roli jeho první manželky Olgy a Martin Hofmann, ztvárňující herce a Havlova přítele Pavla Landovského v novém filmu režiséra snímku „Domácí péče“ Slávka Horáka.

Film se zaměřuje na Havlův bouřlivý osobní život v dobách disidentských, kdy ještě nebyl zdaleka tak slavnou osobností. Už tenkrát ale kladl na první místo pravdu a bojoval za správnou věc. Zažil pronásledování, věznění a také milostné vztahy, čelil vlastním pochybám, ale stejně tak zažíval i humorné situace. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou. Film čerpá z let 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film nabízí především vzrušující a málo známý příběh.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce