LIVE stream - Dark Horse a Roselyne / premiéra tanečních filmů

LIVE stream - Dark Horse a Roselyne / premiéra tanečních filmů

Adresa:

LIVE stream

Termín: 11.2.2021
Vstupné:

zdarma

11únor čtvrtek 19:30

Žánr: tanec festival film česká taneční scéna premiéra zdarma live stream online


Festival tanečních filmů se po čase opět ocitá v roli producenta. Pandemický rok se stal příležitostí vdechnout filmový život dvěma výjimečným choreografickým počinům české taneční scény. Stalo se tak díky podpoře Ministerstva kultury ČR.

Do formátu dance for camera je převedeno autorské sólo Cécile Da Costa Roselyne a sólová choreografie Lenky Vagnerové Dark Horse s Fanny Barrouquére v hlavní roli. Oba filmy jsou krátkými obrazovými destiláty hodinových choreografií, pokusem zasadit semínko inscenace a nechat vyrůst film.

Režie Roselyne se ujala Tereza Vejvodová, která už má s tvorbou dance for camera filmů zkušenosti – natočila např. autorský snímek Delimination s Markétou Jandovou v hlavní roli. Režisérem Dark Horse je Tomáš Polák, pro nějž je práce na tanečním filmu sice první podobnou zkušeností, ale s Lenkou Vagnerovou už dříve pracoval na dokumentu k představení Amazonky. Celý proces z Londýna po zoomu mentorsky zaštiťuje David Hinton, legenda žánru tanečního filmu a dlouhodobý spolupracovník FTF.

V této chvíli se ještě natáčí, stříhá, koloruje, mixuje zvuk. Ale 11. února 2021 se budeme moci podívat, jak celý tento horečný, odvážný, náročný pokus zachytit podstatu dvou výjimečných choreografií prostředky filmové řeči dopadl.

Bude to on-line a my vás zveme, abyste byli při tom.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce