Jak v době koronavirových omezení hrát v ulicích pro veřejnost „do klobouku”? Jak netradičně upozornit na zavřené obchody, bary a kavárny? Soubor Cirk La Putyka v rámci iniciativy #kulturunezastavis přichází s akcí Oživené výlohy, v rámci které ve výlohách vybraných podniků v centru Prahy vystoupí ve čtvrtek 21. ledna od 17 hodin herci, akrobati i hudebníci spjatí s tímto souborem nového cirkusu. Kolemjdoucí budou moci na místě podpořit jak daný podnik samotným nákupem přes okénko, tak vystupující umělce dobrovolným příspěvkem. Členy souboru Cirk La Putyka, který byl před pandemií z 82 % závislý na tržbách z představení, je možné podpořit také „na dálku”

Ve čtvrtek se ve výlohách podniků Harddecore, Hoffa, Čili bar, Autentista, 100class concept store či EMA espresso bar představí například Andrej Rády, Erika Stárková, Zbyněk Šporc, Iby Pop, Michal Štulík, Kateřina Jáglová, Helena Nováčková, Martin Kadrnožka, Jakub Slovák, Viktorie Georgiev nebo Ethan Law. Přesné adresy i mapu najdou zájemci na sociálních sítích souboru. V plánu je pokračování Oživených výloh i v dalších týdnech.

Čtvrteční akce by měla sloužit zároveň jako výzva pro umělce i všechny zavřené podniky. „Pokud jste umělec, herec, zpěvák, tanečník, básník, podpořte svůj oblíbený obchod, bar, restauraci tím, že obsadíte jejich výlohu a nabídnete zákazníkům kus svého umění. Jste-li majitel výlohy podniku, který se snaží tuto dobu přečkat aktivně, poskytněte svoji výlohu či vitrínu umělcům,” doplňuje Novák. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

16duben úterý 19:30

18červen úterý 19:30

Senses

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

Ubytování v okolí akce Cirk La Putyka /...

ValentinskaPraha (160 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (221 metrů)

The Emblem HotelPraha (232 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (386 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (412 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (781 m)